Oraşul din România care va avea o nouă staţiune balneară. Turiştii vor sta la coadă pentru cele mai moderne aparate şi bazine

Andra Daoud 02.07.2022, 11:47

O nouă stațiune balneară va apărea într-un oraș din inima României. Aceasta va fi construită de la zero, iar investiția se ridică la 35 de milioane de lei. Autoritățile locale au făcut deja primul pas spre înființarea societății care se va ocupa de noua stațiune. Când ar putea fi gata pentru a-i primi pe turiști și de ce facilități se vor bucura aceștia.

Orașul din Ardeal care va avea o stațiune balneară

Administrația din județul Alba a făcut demersurile pentru a construi o nouă stațiune balneară. Complexul va fi construit în stațiunea de băi sărate din orașul Ocna Mureș, iar primul pas pentru demararea proiectului a fost deja făcut, pe 30 iunie, odată cu înființarea societății care va administra stațiunea.

Consilierii județeni și cei locali din Ocna Mureș au votat hotărârile care vor sta la baza înființării societății comerciale. Potrivit autorităților, vor fi construcții în valoare de aproximativ 6,7 milioane de euro și dotări interioare în valoare de un milion de euro. Cheltuielile vor fi împărțite în mod egal între Consiliul Județean Alba și Consiliul Județean Mureș.

Primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler, spune că stațiunea balneară ar urma să fie gata până la finalul verii. Proiectul ar fi trebuit să fie finalizat mai devreme, însă s-au înregistrat întârzieri, din cauza unui transformator de curent care a ajuns cu întârziere la Ocna Mureș.

Orasul din Romania care va avea o noua statiune balneara. Turistii vor sta la coada pentru cele mai moderne aparate si bazine
Complexul de la Baile Sarate Ocna Mures

Apa sărată va fi captată de la peste 1.500 de metri adâncime

„Un loc emblematic pentru oraşul Ocna Mureş şi pentru judeţul Alba îşi va recăpăta strălucirea sub semnul modernităţii şi se va aşeza ca un punct de reper în peisajul turistic şi balnear naţional. Baza de la Ocna Mureş va deservi cele două componente, de tratament şi de agrement, urmând ca Băile Sărate Ocnişoara, ce vor fi reamenajate de către Consiliul Judeţean Alba cu scopul de agrement, să completeze acest peisaj şi să dea noi valenţe turismului de profil din această zonă”, au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 metri pătrați și va cuprinde bazine interioare și exterioare, atât cu apă sărată, cât și cu apă dulce. Complexul mai cuprinde o zonă de fitness, restaurant, o zonă de tratament cu nămol, spații destinate unor proceduri de fizioterapie și recuperare medicală. Stațiunea va fi dotată cu aparate medicale performante, potrivit autorităților locale.

Locul va avea și un spațiu de joacă pentru copii, jacuzzi și piscină pentru copii, precum și o parcare generoasă. Apa sărată pentru bazine va fi captată de la peste 1.500 de metri adâncime, iar zona destinată activităților sportive și relaxării se întinde pe o suprafață de peste 40.000 de metri pătrați.

Urmăriți Impact.ro și pe