Orașul din România care va avea aeroport. Investiția e de 200 de milioane de euro

Stan Filon 10.05.2022, 11:58
Orașul din România care va avea aeroport. Investiția e de 200 de milioane de euro

Încă un oraș din România va avea propriul aeroport, după ce Autoritatea Aeronautică Civilă a avizat recent favorabil proiectul de nu mai puțin de 200 de milioane de euro. Specialiștii de la București au analizat condiţiile de vânt şi precipitaţii, numărul de ore de ceaţă, numărul de ore de soare sau structura solului și și-au dat acordul ca în Galați să fie construit noul aeroport din România.

Încă un oraș din România va avea propriul aeroport

Cel care a venit cu vestea privind construirea unui aeroport în Galați a fost chiar preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, care a făcut anunțul luni seara. Acesta a mai spus că Consiliul Judeţean Galaţi va demara procedurile de licitaţie pentru studiul de fezabilitate a aeroportului.

„Am primit un răspuns favorabil şi de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România, astfel că ne pregătim deja să facem noi paşi pentru ca aeroportul să devină realitate. Lucrăm împreună cu ai noştri colegi de la Consiliul Judeţean Brăila, cu care avem încheiat un parteneriat serios în această privinţă, iar toate aceste proceduri se derulează prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport, din care mai fac parte şi consiliile judeţene de la Ialomiţa şi Călăraşi”, a scris, luni, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Inca un oras din Romania va avea propriul aeroport
Inca un oras din Romania va avea propriul aeroport

Câte aeroporturi sunt în România

Viitorul aeroport de la Galaţi este inclus în Master Planul General de Transport al României. Obiectivul va fi amplasat în apropiere de localitatea Braniştea, investiţia urmând a se ridica la circa 200 milioane de euro.

În România sunt în prezent nu mai puțin de 16 aeroporturi, la care se vor adăuga în curând alte cinci aeroporturi care se află în diferite stadii ale construcției la Brasov, Alba Iulia, Deva, Bistrita si Galati-Braila. Ei bine, acum, pe listă mai poate fi adăugat și cel mai nou proiect al unui aeroport, cel de la Galați.

Urmăriți Impact.ro și pe