Orașul din România care va fi luat cu asalt de turiști în 2023. A fost inclus în top 10 destinații accesibile din Europa

Mihnea Tălău 02.12.2022, 09:26
Orașul din România care va fi luat cu asalt de turiști în 2023. A fost inclus în top 10 destinații accesibile din Europa

O cunoscută revistă a realizat de curând, un top 10 al destinațiilor care merită vizitate în 2023. Un oraș din România este inclus în acest onorant clasament. În afara obiectivelor turistice, au fost luate în calcul prețurile, cât de ospitalieri sunt oamenii, dar și cele mai delicioase preparate.

Brașovul, o atracție și pentru turiștii străini

Astfel, pe lângă locuri extrem de populare din țări precum Austria, Bulgaria sau Portugalia, se află și orașul Brașov.

În afară de priveliștea ce se poate admira de pe Muntele Tâmpa sau de turul care se poate face în jurul Pieței Sfatului, se pare că turiștii străini sunt atrași și de prețurile decente, scrie spynews.ro.

Dacă pentru a vizita alte locuri din Europa, ai nevoie de mai mulți bani, nu la fel este și în cazul județului Brașov, sunt de părere străinii. Turiștii sunt încântați de prețul redus plătit pentru a merge cu telecabina, mai exact 20 de lei.

Brasovul, inclus in topul principalelor targuri de Craciun din 2021

Prin ce se recomanda frumosul oraș

Printre lucrurile care i-au atras pe turiști se numără și preparatele delicioase specific românești cât și deserturile specifice zonei.

În calcul au fost luate și prețurile biletelor de avion, care sunt mult mai mici față de alte destinații din Europa.

Cei care au realizat topul sunt de părere că prețurile sunt scăzute în Brașov și în ceea ce privește cazarea și mâncarea în comparație cu orașele din Europa, care, în ultimele luni, au mărit considerabil prețurile.

Brașov rămâne unul dintre cele mai importante orașe ale României din punct de vedere economic și cultural, al șaptelea după numărul de locuitori, și, totodată, unul dintre cele mai frumoase.

Aflat pe una dintre cele mai vechi rute comerciale ce unea cele trei vechi regiuni românești – Moldova, Transilvania și Valahia , la circa 170 km nord de București și în imediata apropiere a Văii Prahovei, Brașovul este, din punct de vedere turistic, orașul care atrage ca un magnet atât vizitatori din străinătate cât și români, care vin să-i admire frumusețile

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...