Orașul care vrea să ajungă capitala verde a României. Ce a reușit pentru 2022

Andra Daoud 06.12.2021, 21:41
Orașul care vrea să ajungă capitala verde a României. Ce a reușit pentru 2022

Un oraș din România a trecut pe energie verde. Anunțul a fost făcut chiar de către primarul municipiului, care a precizat că unitățile de învățământ, instituțiile publice și cele de cultură, iluminatul public și sistemul de semaforizare – toate utilizează energie verde, începând din ultimul trimestru al acestui an. Despre ce oraș este vorba și ce planuri are administrația locală pentru anul 2022.

Orașul care a trecut pe energie electrică verde 100%

Brașov este primul oraș din România care raportează un consum de energie verde 100%. Primarul Allen Coliban a transmis că municipiul are resurse de energie regenerabilă pentru următorul an. Coliban a transmis, prin intermediul unui comunicat, că a avut negocieri cu Electrica Furnizare, pentru ca toată energia electrică necesară celor 525 de puncte de consum ale orașului să provină din surse sustenabile.

Braşovul îşi propune să ajungă Capitala Verde a României, iar pentru aceasta este foarte importantă atitudinea pe care o arătăm faţă de sustenabilitate. Sustenabilitatea se transpune inclusiv în zona energiei şi a curentului electric pe care îl consumăm pentru toate instituţiile publice din oraş. Vă pot anunţa că Braşovul este primul municipiu care are energie 100% regenerabilă pentru următorul an.

Am reuşit acest lucru pentru toate unităţile de învăţământ, pentru toate instituţiile subordonate, pentru tot consumul de curent pentru iluminatul public sau pentru domeniul schiabil şi facem acest lucru în urma unei negocieri reuşite cu furnizorul, o negociere care nu se transpune în tarife majorate pentru a avea doar energie verde. a declarat primarul, potrivit stirileprotv.ro.

Orașul care vrea să ajungă capitala verde a României. Ce a reușit pentru 2022
Orașul care vrea să ajungă capitala verde a României. Ce a reușit pentru 2022

Care este prețul pentru energia verde pe care îl plătesc brașovenii

Administrația locală a transmis că, începând cu ultimul trimestru al acestui an, toată energia electrică utilizată de municipalitate este din surse regenerabile. Cu toate că provine doar din surse sutenabile, tariful perceput nu este mai mare decât prețul pentru energia electrică din surse convenționale, se precizează în comunicatul remis de administrația publică.

21 de colegii și licee, 16 școli gimnaziale, 29 de grădinițe, 8 creșe, precum și instituțiile de cultură, primăria, serviciile publice aflate în administrația Consiliului Local, centralele termice, piețele, parcările supraetajate, bazele sportive, sistemul de iluminat public, semaforizarea din Brașov și energia pentru funcționarea domeniului schiabil – toate funcționează în prezent cu energie verde și la fel va fi și în 2022.

Compania Electrica Furnizare asigură, în prezent, 65,44% din totalul de energie din curse convenționale și 34,56% din surse regenerabile. Aceasta din urmă este produsă, în cea mai mare parte, hidroelectric (25,17%), dar provine și din surse de energie solară și eoliană, precum și alte surse regenerabile.

Urmăriți Impact.ro și pe