Orașul care acordă călătorii gratuite cu metroul în schimbul vaccinării

Ana Ionescu 14.05.2021, 08:14
Orașul care acordă călătorii gratuite cu metroul în schimbul vaccinării

Pentru a reveni la normalitate, specialiștii în sănătate spun că singura șansă este vaccinarea împotriva Covid. Pentru a convinge cât mai multe persoane să se imunizeze autoritățile din diverse state ale lumii recurg la tot felul de tactici pentru a vaccina cât mai mult din populație.

Călătorii gratuite la metrou în schimbul vaccinării într-unul dintre cele mai mari orașe ale lumii

Autoritățile din New York se folosesc de exemplu de unul dintre simbolurile orașului pentru a convinge cetățenii să se vaccineze în număr cât mai mare împotriva covid. Oferă călătorii gratuite cu metroul în schimbul imunizării. Astfel că newyorkezii care se vaccinează cu o doză unică de vaccin Johnson & Johnson pot călători gratuit cu metroul.

În emblematica Grand Central Station din Manhattan este acum agitație mare de călători, care stau la cozi să se imunizeze și să primească călătoriile gratuite. Această campanie de vaccinare cu beneficii se va desfășura până duminică, fără programare, în opt centre ale zonei metropolitane. Dacă cetățenii vor fi receptivi la acest program-pilot, campania va fi prelungită, a anunțat autoritatea de gestionare a rețelei de metrou (MTA). Această măsură vine după ce ritmul de vaccinare anti-covid a scăzut în SUA.

Orașul care acordă călătorii gratuite cu metroul în schimbul vaccinării
Orașul care acordă călătorii gratuite cu metroul în schimbul vaccinării

Bilete gratuite la Zoo și baseball pentru cei care se vaccinează

Pe lângă biletele gratuite la metrou, autoritățile din nordul statului New York, în Buffalo sau Niagara Falls, vor oferi intrare gratuită la Grădina Zoologică Zoologică din Bronx, la Acvariul din New York sau la meciurile de baseball în schimbul vaccinării. În aceste zone vor fi create cinci puncte de vaccinare în sistemul de transport al autobuzelor și trenurilor.

Jumătate din populația adultă, aproximativ 7,8 milioane de persoane, a completat programul de vaccinare, în timp ce 9,5 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin. Potrivit Guvernatorului statului, Andrew Cuomo, se așteaptă și în SUA o serie de relaxări odată cu debutul sezonului estival. Se dorește deschiderea piscinelor și a plajelor la capacitate maximă începând cu luna iulie, dacă „merge totul bine”.

În Ohio a fost demarată loteria imunizării

În statul Ohio, America, guvernatorul Mike DeWine a anunțat că în doar câteva zile va da startul loteriei imunizării. Cinci persoane care s-au vaccinat anti-Covid vor putea câștiga o suma uriașă: 1 milion de dolari.
Participanții trebuie să aibă peste 18 ani, să fie rezidenți în Ohio și să fi făcut măcar o doză a unuia dintre serurile împotriva SARS-CoV-2 aprobate.

„Știu că unii ar putea spune: DeWine, ești nebun! Ideea de a trage la sorți un milion de dolari este o risipă de bani. Dar adevărata risipă, la acest stadiu al pandemiei, când vaccinul este accesibil pentru toți cei care îl doresc, este un deces provocat de Covid-19”, a afirmat DeWine, 74 de ani, guvernator republican al statului din nordul SUA.

Urmăriți Impact.ro și pe