Orașele din România cu cele mai mari salarii. Nu doar în București și Cluj se câștigă bine

Beatrice Dumitru 06.12.2022, 12:52
Orașele din România cu cele mai mari salarii. Nu doar în București și Cluj se câștigă bine

Anul 2022 a fost unul greu după ce prețurile la energie, combistibil și alimente au explodat, iar guvernele europene au luat măsuri pentru a veni în spirjinilor cetățenilor. În aceste condiții, sunt orașe din România în care angajații câștigă extrem de bine și încasează un salariu mediu mai mare de 4.000 de lei. Și nu este vorba doar de București și Cluj.

Zonele în care salariul mediu este de peste 4.000 lei

Salariile medii nete din România, în anul 2021, au fost cuprinse între 2.624 de lei în Teleorman, și 4.562 de lei în București, în timp ce salariul mediu net în toată țara a fost 3.041 de lei, aproximativ 615 euro. De asemenea, cele mai mari salarii medii nete au fost acordate anul trecut în domeniul IT.

În România există un top al orașelor în care locuitorii primesc un salariu mediu de peste 4000 de lei, dar sunt și câteva regiuni unde cetățenii nu primesc un salariu decent din cauza situației economice a țării. Astfel, în topul zonelor în care locuitorii sunt plătiți cel mai bine se află București, Cluj, Timiș și Sibiu.

Orașele din România cu cele mai mari salarii. Nu doar în București și Cluj se câștigă bine
Salariu mediu de peste 4.000 de lei în unele orașe din România.

Cât este salariul mediu în București, Cluj, Timiș și Sibiu

Salariul mediu net al unei persoane care lucrează în București poate să treacă de pragul de 5.200 de lei, în timp ce în Cluj venitul mediu pot ajunge și la 4.800 de lei. Topul este completat de județul Timiș, unde salariul mediu net ajunge și la 4.300 de lei, iar în Sibiu un angajat încasează 4200 de lei, după ce s-a înregistrat o creștere cu 19%. Și orașul Iași se apropie de pragul de 4000 de lei, salariul mediu net fiind acum de 3910 lei.

La polul opus, sunt zone în care angajații nu se bucură de salarii generoase, așa cum cum este cazul Sălajului, unde salariul mediu net este aproape 3.500 de lei, în timp ce în Covasna un angajat încasează un salariu mediu net de 3.300 de lei, potrivit datelor oferite de Institutul Național de Statistică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...