Orarul farmaciilor de Sfânta Marie. Care este programul pentru ziua de 15 august

Daria Petrescu 14.08.2021, 19:53
Orarul farmaciilor de Sfânta Marie. Care este programul pentru ziua de 15 august

Pe 15 august, majoritatea românilor au zi liberă, de Sfântă Marie sau Adormirea Maicii Domnului. La fel ca și în cazul mai multor hipermarketuri sau supermarketuri din Capitală, nici în cazul farmaciilor situația nu se schimpă prea mult. Astfe că, vă prezentăm mai jos Orarul farmaciilor de Sfânta Marie. Care este programul pentru ziua de 15 august

Orarul farmaciilor de Sfânta Marie

Programul farmaciilor din Capitală, dar și alte orașe din țară rămâne același pe data de 15 august, de Sfântă Marie. Acestea se vor deschide în jurul orei 8.00 și se vor închide la ora 21. Excepțiile fac farmaciile Dona, care au și program non-stop, pentru clienții care au nevoie de ajutor.

De asemenea, farmaciile care se află în centrele comerciale, se vor închide cu o ora mai devreme decât o face centru comercial. Astfel că, deși majoritatea românilor beneficiază de o zi liberă de această sărbătoare, anul acesta va fi diferit, pentru că 15 august pică duminica, zi de weekend.

Mai multe farmacii Dona au program non-stop de Sfântă Mărie (în Capitală și în alte orașe)

București, Calea Vitan numarul 199, sector 3, telefon: 0372407010
• București, Soseaua Berceni numarul 43, bloc 109, sector 4, telefon: 0372407081
• București, Bulevardul Gheorghe Sincai numarul 2, sector 4, telefon: 0372407005
• Alba Iulia, Bulevardul Revolutiei 1989 numarul 25B, parter, telefon: 0372407223
• Brașov, Strada 13 Decembrie numarul 117, telefon: 0372407192
• Brăila, Cartierul Obor, Strada Scolilor numarul 96, bloc AB1, scara 1, telefon: 0371401252
• Braila, Strada Calea Calarasilor numarul 58 B, Spatiul comercial C1, telefon: 0372404381

15 august pică într-o zi de duminică

Salariaţii români vor avea liber pe 15 august, când se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului,  aceasta fiind una dintre cele 11 sărbători legale de care au parte anual angajaţii, potrivit Codului muncii. Anul acesta, 15 august pica într-o zi de duminică, spre deosebire din alți ani, când această zi a picat într-o zi din cursul săptămânii.

Sfântă Marie sau Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători din an

Sfânta Maria Mare este prăznuită de creştini pe data de 15 august, această zi fiind ziua în care se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului sau, mai exact, trecerea sa la veșnicie.

De asemenea, pe 8 septembrie se sărbătorește nașterea Maicii Domnului, adică Sfânta Mărie Mică.

În alte țări precum Franța, Belgia, Spania, Italia, Grecia, Luxemburg, Austria, Polonia, Portugalia sau în unele landuri din Germania, Adormirea Maicii Domnului este considerată o sărbătoare religioasă extrem de importantă.

Adevărul despre mesajele de la mulți ani de Sfânta Maria

Ce spune biserica despre Adormirea Maicii Domnului, prăzmuită pe 15 august

Pe data de 15 august, nu se spune “La mulţi ani” celor care poartă numele sfintei, de Sfântă Mărie Mare.  Cei care poartă numele Sfintei Maria îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfântă Maria Mică, respectiv la Naşterea Maicii Domnului.

După multe dileme, Biserica a dat o explicație clară în acest sens. Preoții spun că „nu este  greșit să spui ”La mulți ani!” . Asta pentru că trecerea la cele sfinte este un motiv de bucurie și nu de tristeție.

Moartea Măicuței Sfinte este mutare la Viață, după cum reiese și din troparul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului: „Mutatu-te-ai la viață ceea ce ești Maica Vieții”. De aceea, această sărbătoare nu este tristă, ci plină de bucurie”, scrie creștinortodox.ro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe