Ora ideală pentru a uda plantele. Aşa vei avea flori frumoase tot anul. Trucul grădinarilor profesionişti

Stan Filon 13.12.2021, 17:47
Ora ideală pentru a uda plantele. Aşa vei avea flori frumoase tot anul. Trucul grădinarilor profesionişti

Una dintre cele mai importante sarcini care trebuie îndeplinite în grădină este, fără îndoială, udarea plantelor. Există mulți factori care contribuie la tipul de irigare care este necesar, cum ar fi clima sau specia de plante. Cu toate acestea, există anumite reguli care trebuie respectate dacă vrei ca grădina sau curtea ta să arate frumos în orice perioadă a anului. În acest articol vă explicăm care este cel mai bun moment pentru a uda plantele, deoarece, așa cum și noi avem nevoie de un anumit program pentru a ne hrăni, plantele noastre vor fi mai sănătoase dacă sunt udate în anumite momente ale zilei. Ia-ti notite!

Când se udă și când nu se udă plantele. Sfaturi foarte utile

Cel mai rău moment pentru a uda plantele este la prânz. Orele în care există mai multă expunere la soare nu sunt bune pentru a furniza nutrienți plantelor noastre. Din cauza razelor puternice ale soarelui, apa se evaporă mai repede, ceea ce înseamnă că planta nu primește toată hrana de care are nevoie pentru a rămâne sănătoasă și puternică.

Daca udam plantele in plin soare, le putem deteriora grav din cauza schimbarii termice pe care apa rece ar produce-o in contact cu planta calda, datorita expunerii la soare.

Ora ideala pentru a uda plantele
Ora ideala pentru a uda plantele

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a ne uda plantele

Cel mai bun moment pentru a uda majoritatea plantelor și, mai ales, gazonul din grădina noastră, este zorii dimineții. Dimineața, plantele vor absorbi cu plăcere apa, de care se vor bucura mai mult până să iasă soarele puternic și să usuce rapid apa din sol

În plus, dacă udăm plantele dimineața, vom realiza economii mai mari de apă, deoarece în acel moment evaporarea este minimă și plantele vor profita mai bine de o cantitate mai mică de apă.

Pe de altă parte, plantele au nevoie de mai multă apă în timpul răsăritului, deoarece activitatea lor metabolică începe atunci când soarele începe să se încălzească. Nevoia de vitamine și nutrienți pentru a începe acest poces este mult mai mare în acest moment, așa că dacă oferim plantelor la prima oră apă, acestea își vor putea desfășura activitățile cu performanțe mai mari.

Udarea plantelor la prima oră dimineața ajută, de asemenea, la evitarea creării de prea multă umiditate care poate crește posibilitatea apariției infecțiilor cu ciuperci, deoarece căldura de-a lungul zilei va ajuta plantele să consume apa și, în același timp, să se usuce mai repede.

Dacă nu vă puteți uda plantele dimineața, a doua cea mai bună opțiune este să o faceți seara. Desigur, trebuie să știți că solul va rămâne umed mai mult timp din cauza temperaturilor scăzute, ceea ce șpoate duce la apariția ciupercilor care să afecteze planta

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...