Ora de vară 2022. Ce se întâmplă, de fapt, cu schimbarea așteptată de toți românii. Legea a intrat în vigoare

Nicu Stan 18.03.2022, 18:25
Ora de vară 2022. Ce se întâmplă, de fapt, cu schimbarea așteptată de toți românii. Legea a intrat în vigoare

Ora de vară 2022. Ce se întâmplă, de fapt, cu schimbarea așteptată de toți românii. Legea a intrat în vigoare. Trecerea la ora de vară  în acest an ar putea fi interzisă în anumite țări. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că schimbarea ceasurilor cu o oră înainte nu ar aduce așa de multe beneficii.

Ora de vară 2022. S-a aflat ce se întâmplă, de fapt, cu datul ceasurilor înainte de către toți românii. Ce vrea SUA să facă

De asemenea, SUA au adoptat o măsură care permanentizează fusul orar specific orei de vară.

Toate statele din Uniunea Europeană au posibilitatea de a renunța la schimbarea orei, conform Comisiei Europene, însă momentan nu se știe ce țări vor să renunțe la ora de vară.

Ora 3 va deveni ora 4 in noaptea de 26 spre 27 martie
Ora 3 va deveni ora 4 in noaptea de 26 spre 27 martie

Ora de vară ar putea deveni ora permanentă în SUA

De asemenea, ora de vară ar putea deveni permanentă în America. Senatul american a adoptat un proiect de lege care ar putea face trecerea la ora de vară să devină definitivă pe întreg teritoriul SUA cu unanimitate de voturi.

Inițiativa mai are să mai treacă de Cameră și să fie semnată de președintele Joe Biden pentru a se transforma în lege.

Permanentizarea orei de vară, o idee care a venit timpul să fie pusă în practică

Dacă proiectul va trece și de Congres, iar legea va fi promulgată, asta ar însemna că nu va mai fi nevoie ca americanii să îți dea ceasurile cu o oră înainte sau înapoi.

Senatorul republican Marco Rubio din Florida, unul dintre susținătorii proiectului, a anunțat, potrivit CNN, că nu are nicio asigurare că va fi luată în discuție de către Cameră, însă „este o idee căreia i-a venit timpul să fie pusă în practică”.

Arizona nu respectă ora de vară

În plus, senatoarul democrat Kyrsten Sinema, care prezida în momentul examinării proiectului de lege și care este reprezentantul Arizonei, un stat care nu respectă ora de vară 2022, a putut fi auzită la microfon spunând „Ooh, îmi place (ideea – n.red.)”.

În urma adoptării inițiativei de către Senat, ea s-a exprimat, binențeles, cu „Da!”.

Când se trece la ora de vară în România

Deocamdată, în țara noastră se respectă trecerea la ora de vară, respectiv ora de iarnă. Astfel, ceasurile se vor da înainte în ultimul weekend din această lună.

Mai exact, trecerea la ora de vară va avea loc în noaptea de 26 spre 27 martie, când ora 03.00 va deveni ora 04.00.

Urmăriți Impact.ro și pe