Operațiunea secretă demarată de Vladimir Putin. Cum a încercat să îl ajute pe Donald Trump, de fapt

Nicu Stan 16.07.2021, 13:20
Operațiunea secretă demarată de Vladimir Putin. Cum a încercat să îl ajute pe Donald Trump, de fapt

Operațiunea secretă demarată de Vladimir Putin. Cum a încercat să îl ajute pe Donald Trump, de fapt. Vladimir Putin a inițiat o operațiune secretă de susținere a candidatului republican la președinția SUA. Asta se întâmpla în anul 2016, iar toate amănuntele sunt disponibile în articolul de mai jos.

Vladimir Putin l-a ajutat pe Donald Trump să ajungă la Casa Albă. Motivul, halucinant

S-a aflat de operațiunea secretă demarată de Vladimir Putin, în încercarea de a-l ajuta pe Donald Trump să ajungă președintele SUA.

Preşedintele rus Vladimir Putin a autorizat, în timpul unei reuniuni desfăşurate în ianuarie 2016 cu şefii serviciilor secrete şi principalii membri ai guvernului, o operaţiune secretă de susţinere a candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump.

Vladimir Putin s-ar fi implicat in campania electorala din SUA, din anul 2016
Vladimir Putin s-ar fi implicat in campania electorala din SUA, din anul 2016

Victoria lui Donald Trum i-ar fi picat bine lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a fost de acord în ideea că o victorie a lui Donald Trump ar avantaja Rusia, conform unor documente publicate joi de The Guardian şi despre care publicaţia britanică susţine că sunt scurse chiar din interiorul Kremlinului.

Astfel, cele trei servicii secrete ruseşti au primit sarcina să identifice modalităţi pentru a-l ajuta pe Donald Trump să ajungă acolo unde vrea, respectiv la Casa Albă, potrivit unui ordin ce pare a fi semnat chiar de Vladimir Putin, transmite Agerpres.

Ajutorul acordat lui Donald Trump, cu orice preț

La momentul desfăşurării reuniunii, care a avut loc la Kremlin, la Consiliul de securitate naţională, pe 22 ianuarie 2016, Donald Trump era favoritul alegerilor primare din Partidul Republican.

De asemenea, un raport pregătit de către departamentul de analiză al preşedinţiei ruse recomanda folosirea ”întregii forţe posibile” pentru o victorie la Casa Albă a lui Donald Trump.

Cum este văzut Donald Trump de ruși

Acestuia din urmă, lui Donald Trump, i s-a făcut în raportul redactat de analiştii ruşi o scurtă descriere a profilului psihologic, fiind catalogat drept ”un individ impulsiv, instabil mintal şi dezechilibrat, care suferă de un complex de inferioritate”.

Chiar și așa, din perspectiva Rusiei evocată în raportul respectiv, el era văzut drept ”candidatul cel mai promiţător”, iar o victorie a lui ”va conduce la o destabilizare a sistemului socio-politic al SUA”.

Documetele par să fi autentice

The Guardian nu a precizat cum a avut acces la aceste documente, care par să reprezinte o scurgere foarte gravă şi foarte neobişnuită de informaţii din interiorul Kremlinului, însă susţin că serviciile secrete occidentale ar avea cunoştinţă de aceste informații de mai multe luni, timp în care le-au examinat cu atenţie.

Publicaţia de la Londra mai informează că le-a arătat unor ”experţi independenţi” aceste documente şi aceştia săun că sunt autentice, fiind invocat drept argument şi faptul că abordarea se potriveşte cu modul de gândire al șui Vladimir Putin asupra chestiunilor de securitate națională.

Urmăriți Impact.ro și pe