Omul care e plătit ca să nu facă nimic. Cum câștigă și 100 de dolari pe oră

Andreea Bisinicu 04.01.2021, 11:19
Omul care e plătit ca să nu facă nimic. Cum câștigă și 100 de dolari pe oră

Omul care e plătit ca să nu facă nimic. Cum câștigă și 100 de dolari pe oră cel mai norocos dintre pământeni. Din ce țară este bărbatul în vârstă de 37 de ani care a uimit întreg mapamondul cu stilul său de viață excentric. Cum a început toată nebunia și ce spune bărbatuld despre noul său „job”.

Cine este omul care e plătit ca să nu facă nimic

Știm la ce te gândești…e prea frumos ca să fie adevărat, nu? Cum să fii plătit să stai degeaba? Da, se poate. Este cazul unui tânăr de origine japoneză din Țara Soarelui Răsare. Niponul Shoji Morimoto are vârsta de 37 de ani şi se poate lăuda cu faptul că a făcut o carieră de succes din a nu face nimic. Ajunsă vedetă națională și influencer în Japonia, cu peste 270.000 de fani pe Twitter, Morimoto este plătit de oameni să stea cu ei şi să nu facă nimic. Mai exact, printre activitățile la care este supus niponul se numără: invitatul la cină, băutul, mâncatul, dormitul. Unii îl angajează să se uite la televizor alături de ei.

Shoji Morimoto locuieşte în Tokyo. Totul a început acum doi ani și jumătate. În 2018, japonezul s-a hotărât că nu îi place deloc să muncească, că viața este prea scurtă, îi este lene și nu vrea să se priceapă la absolut nimic. După ce a recunoscut acest lucru scandalos pe rețelele de socializare, Morinoto a ajuns o vedetă națională în Japonia. Oamenii au început să-l contacteze și să-l angajeze pentru diverse lucruri triviale. Unii îl închiriau cu ora pentru a veni să vizioneze împreună seriale pe televizor, alții îl angajau să iasă la o cafea cu ei, iar domnișoarele dezamăgite în amor îl scoteau în oraș, pentru a-și descărca sufletul în fața lui.

Japonezul Shoji Morimoto e platit sa nu faca nimic
Japonezul Shoji Morimoto e platit sa nu faca nimic

Este plătit cu 100 de dolari pe oră să nu facă nimic

Lenea a avut folosul ei, se pare, în cazul tânărului nipon. În scurt timp, Shoji Morimoto a ajuns personaj de manga, a început să dea interviuri în presa japoneză și a scris și câteva cărți pentru uriașul Amazon. Bărbatul își câștigă traiul ascultându-și interlocutorii care îi povestesc absolut orice vor ei, fără ca Morimoto să se plângă sau să aibă vreo reclamație. Potrivit celor de la click.ro, japonezul a fost singurul invitat de la diferite aniversări, nunţi, înmormântări şi chiar petreceri de divorţ şi e plătit cu 50 – 100 de dolari pe oră. Programul lui se desfășoară între orele 8.30 și 22.00

Și dacă aveți, cumva, impresia că nu-i merge bine, mai gândiți-vă încă o dată. Morimoto este un profesionist și își rezervă clienții mai ceva ca viitorii miri când arvunesc restaurantul pentru nuntă. De exemplu, bărbatul și-a anunțat urmăritorii de pe rețelele de socializare că este ocupat, deja, până în luna aprilie 2021. Când pandemia de coronavirus a lovit mapamondul, planurile lui Morimoto au fost date peste cap, întrucât restricțiile l-au împiedicat să părăsească orașul Tokyo, iar atunci când barurile și restaurantele s-au închis, japonezul a început să se întâlnească în parc cu clienții săi.

„Am realizat la 35 de ani că am absolvit o şcoală doar pentru că toţi cei din jurul meu au făcut acest lucru. M-am lăsat dus de val şi am trăit aşa cum voiau alţii, nu cum voiam eu. Au fost rare momentele când am făcut ce am vrut cu viaţa mea. În august 2018 am citit o carte de Nietzsche şi asta mi-a schimbat complet viaţa”, a spus Morimoto, potrivit celor de la click.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe