Omul care a anunțat războiul din Ucraina înainte să înceapă face previziuni despre finalul conflictului. „Acolo se va termina totul”

Ana Anitoiu 06.02.2023, 15:17
Omul care a anunțat războiul din Ucraina înainte să înceapă face previziuni despre finalul conflictului. „Acolo se va termina totul”

Omul care a anunțat războiul din Ucraina înainte ca acesta să înceapă, la data de 24 februarie 2022, a făcut previziuni despre finalul conflictului. Kirilo Budanov, şeful GRU, serviciul de spionaj al armatei ucrainene, are 37 de ani şi grad de general maior, urmând să fie numit Ministru al Apărării în locul lui Oleksii Reznikov.

Budanov, despre finalul războiului din Ucraina

Kirilo Budanov a declarat că obiectivul Rusiei în acest an va fi de a ocupa un număr mai mare de teritorii în regiunile estice Doneţk şi Luhansk. El consideră că este puțin probabilă o nouă ofensivă din partea forţelor sale staţionate la nord de Ucraina, în Belarus, rușii încercând doar să distragă atenția și să împrăștie trupele ucrainene.

„Trebuie să facem totul pentru a ne asigura că până la vară Crimeea (peninsula ucraineană pe care Rusia a invadat-o şi anexat-o ilegal în 2014, n.r.) se întoarce acasă”, a punctat Kirilo Budanov.

Întrebat dacă, în cazul în care trupele ucrainene ajung în Crimeea, liderul rus Vladimir Putin ar putea decide să folosească arma nucleară, Kirilo Budanov a răspuns că nu crede că se va întâmpla așa ceva și că peninsula va redeveni teritoriu al Ucrainei.

„Şi vă mai spun un lucru: totul a început în Crimeea în 2014 şi tot acolo se va termina totul”, a adăugat el.

Rusia rupe o nouă legătură cu țările civilizate
Vladimir Putin

Budanov, despre posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare

Cât despre posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare, Kirilo Budanov a spus că aceasta nu există și că amenințările Moscovei în acest sens fac parte doar dintr-o tactică alarmistă.

„Rusia este o ţară de la care te poţi aştepta la multe, dar nu şi la prostie totală. Aşa că trebuie să vă spun că nu se va întâmpla aşa ceva. Un atac nuclear va avea ca rezultat nu doar o înfrângere militară a Rusiei, ci şi prăbuşirea Rusiei. Şi ei ştiu foarte bine acest lucru”, a spus Budanov.

În ce stare ar fi, de fapt, Vladimir Putin

Totodată, Kirilo Budanov susține că liderul rus Vladimir Putin este grav bolnav, fiind diagnosticat cu boala secolului, în fază terminală, și că ar avea, de fapt, mai multe sosii care apar în locul lui în public.

„Este o întrebare deschisă dacă cel de acum este adevăratul Putin”, a spus şeful GRU, care a precizat că în prezent luptă în războiul din Ucraina 326.000 de membri ai forţelor ruseşti și că Rusia mai are doar 9% din stocul său de rachete cu rază lungă de acţiune Kalibr.

Kirilo Budanov a absolvit Institutul Forţelor Terestre din Odesa în anul 2007, după care a servit în cadrul forţelor speciale ale Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina. De-a lungul timpului, a participat la operaţiuni militare speciale.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...