OMS, semnal de alarmă pentru omenire! „Nu s-a schimbat, e la fel de grav”. Ce este important să se știe

Redacția IMPACT 02.06.2020, 13:19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă la nivel global, cu privire la răspândirea iminentă a virusului SARS-CoV-2, care este încă în putere. Declarațiile vin în contextul în care duminică, un medic din Italia a spus că virusul nu mai există în Italia și că nu mai reprezină un pericol.

Poziția OMS cu privire la polemicile declanșate de medicul italian

OMS dezminte declarațiile controversate lansate duminică de Alberto Zangrillo, şeful serviciului de terapie intensivă din cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia. Medicul italian spunea că „În realitate, din punct de vedere clinic, virusul nu mai există” și că „A venit timpul să încetăm să terorizăm această ţară”.

Alberto Zangrillo, medicul italian care contestă pericolul coronavirusului. Foto: captură YouTube
Alberto Zangrillo, medicul italian care contestă pericolul coronavirusului. Foto: captură YouTube

Maria Van Kerkhove, epidemiologul OMS, alături de alți experți în virusuri şi boli infecţioase resping această teorie, motivând că afirmațiile lui Alberto Zangrillo nu sunt susținute de dovezi științifice, scrie Digi24.

„În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat. Nici din punct de vedere al gravităţii nu s-a schimbat”, a spus Maria Van Kerkhove. Oficialii mai transmit că virusul nu și-a pierdut din putere și că riscul de infectare este dublu atunci când regulile de distanțare socială (de doi metri) nu sunt respectate de oameni.

„Menţinerea acestei distanţei de 1,5 – 2m poate reduce riscul la jumătate. Acolo unde este posibil, aceasta este distanţa pe care comercianţii şi angajatorii ar trebui să o folosească atunci când punctele lor de lucru se vor redeschide. redeschide în viitor. Oricât ar fi de dificil, cu toţii trebuie să ne obişnuim să menţinem această distanţă”, concluzionează un studiu al OMS.

Mai mult, declarațiile medicului italian nu au fundament real, în contextul în care numărul de îmbolnăviri în Italia a crescut, până ieri, cu 178, ceea ce ridică bilanțul total la 233.197. La nivel global, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 6,388,317, iar cel al deceselor la 377,883. Totodată, 2,922,563 de oameni s-au vindecat după ce au intrat în contact cu acest virus, arată datele furnizate de worldometres.info.

Urmăriți Impact.ro și pe