Omleta perfectă. Care este ingredientul magic, dezvăluit de un chef american

Ana Anitoiu 28.01.2021, 08:12
Omleta perfectă. Care este ingredientul magic, dezvăluit de un chef american

Omleta perfectă este extrem de ușor de pregătit. Însă, ca să iasă pufoasă și cu un gust deosebit, oricine o prepară trebuie să știe care este ingredientul magic pe care l-a dezvăluit un chef american celebru, Alton Brown. Bucătarul, care a realizat show-ul culinar ”Good Eats”, în Statele Unite ale Americii, și a semnat cărți de bucate, a venit cu ideea de a folosi ceva ce nimănui nu i-ar da prin cap să utilizeze într-o astfel de rețetă.

Care este secretul pentru omleta perfectă

Cei mai mulți oameni pregătesc omleta după cum îi conduce imaginația în momentul în care se află la cratiță. Pun pe lângă ouă legume, preparate din carne, verdețuri sau alte ingrediente, după care prăjesc totul într-o tigaie. Și n-ar fi nimic greșit în asta dacă n-ar exista o rețetă ce transformă o simplă omletă într-un preparat absolut divin.

Pentru chef-ul american Alton Brown, născut la 30 iulie 1962, nu există omletă fără un ingredient pe care cele mai multe persoane nu s-ar gândi să-l folosească. Însă, acest bucătar nu concepe ca preparatul să fie gătit altfel. Înainte de a-și începe cariera în domeniul culinar, el a avut și alte pasiuni frumoase, precum actoria și muzica. În plus, a scris și vândut câteva cărți. La televizor, și-a atras repede publicul cu rețetele sale și cu bucuria lui de a găti.

Omleta perfecta. Care este ingredientul magic, dezvaluit de un chef american
Chef Alton Brown

Care este ingredientul magic pentru omleta perfectă

Chef Alton Brown a dezvăluit care este ingredientul magic pentru ca omleta să iasă perfectă în cartea sa intitulată ”Everyday Cook”. Când pregătește un astfel de mic dejun, americanul sparge trei ouă într-un bol, iar înainte de a le amesteca, adaugă peste ele o linguriță de maioneză și una de apă. Abia apoi începe să le bată bine.

”Ouăle bătute sunt, în esență, o emulsie. De ce să nu le potențezi textura cu o altă emulsie? Dacă pui doar puțină, care oricum se dizolvă în procesul de gătire, omleta nu va păstra gustul de maioneză”, a explicat chef Alton Brown în cartea ”Everyday Cook”.

Cum se prăjește omleta perfectă

În plus, chef Alton Brown a dezvăluit și cum obișnuiește el să prăjească omleta perfectă. Prăjit incorect, amestecul de ouă cu maioneză se duce pe apa sâmbetei. Astfel, bucătarul american recomandă ca într-o tigaie, de preferat antiaderentă, să fie încins unt, în loc de ulei de orice fel. La final, el adaugă sare și piper, după gust, potrivit Știri din Lume.

În acest fel, omleta perfectă va ajunge în farfurie absolut savuroasă, cu o textură plăcută, pufoasă, și cu un gust prin care va întrece orice alt astfel de preparat ce nu a fost pregătit după rețeta chef-ului american Alton Brown.

Ce beneficii are consumul de ouă asupra organismului

Omleta perfectă nu este recomandată doar pentru că poate oferi bucurie pentru papilele gustative, ci și datorită beneficiilor pe care le are consumul de ouă asupra organismului. În primul rând, acestea conțin substanţe nutritive extrem de importante, precum vitaminele A, B2, B5, B6, B12, D, E, K, seleniu, calciu, zinc, acid folic, fosfor, dar şi acizi graşi Omega 3, cu un rol esențial în reducerea inflamaţiilor în organism, mai ales la nivelul vaselor de sânge şi al încheieturilor, prevenind apariția unor probleme de sănătate ca osteoartrita ori bolile cardiace.

În plus, consumul de ouă scade riscul de boli de inimă și de accidente vasculare cerebrale. Acesta este și un aliat al vederii, prevenind apariția unor afecțiuni oculare, datorită luteinei și zeaxantinei din gălbenușul de ou, precum și a vitaminei A. În plus, ouăle conțin aminoacizi ce contribuie la dezvoltarea ţesuturilor, creşterea masei musculare, scăderea în greutate, reglarea tensiunii arteriale, dar și la întărirea oaselor. Același aliment ajută ficatul să funcționeze bine și favorizează producția de colagen și cheratină, fără de care pielea, părul și unghiile nu pot avea un aspect sănătos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...