Omletă la cuptor cu pui şi ceapă verde. Reţeta pentru care toţi te vor lăuda

Badea Violeta 26.05.2022, 14:03
Omletă la cuptor cu pui şi ceapă verde. Reţeta pentru care toţi te vor lăuda

Ouăle sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai consumate alimente dimineața. Dacă și tu iubești omleta, poți încerca o nouă rețetă deosebită și extrem de gustoasă. Această omletă la cuptor cu pui şi ceapă verde se prepară simplu și nu necesită ingrediente foarte sofisticate. Deși se face cât ai clipi, rezultatul este unul excepțional și va fi cu siguranță pe placul tuturor prietenilor tăi!

Rețetă de omletă la cuptor cu pui și ceapă verde

Nu e niciun secret că ouăle se pot prepara în nenumărate moduri, însă omleta este preferata multor români. Pe internet există foarte multe rețete, însă noi îți vom prezenta una care te va surprinde într-un mod extrem de plăcut. Este vorba despre omleta la cuptor cu pui și ceapă verde. Aceasta este delicioasă, sățioasă și se prepară extrem de rapid. Iată ingredientele de care ai nevoie.

Ingrediente

  • cinci ouă
  • o jumătate de ardei gras roșu
  • 60 de grame de cheddar ras
  • șase bucăți de ceapă verde
  • 150 de grame de piept de pui fiert si mărunțit
  • două linguri de iaurt grecesc
Omleta la cuptor cu pui si ceapa verde
Omleta la cuptor cu pui si ceapa verde

Mod de preparare

Pentru început, vom bate cele cinci ouă, după care tăiem legumele în cubulețe potrivite. Apoi, vom amesteca foarte bine ingredientele și vom adăuga compoziția obținută într-o tavă.

Acum introducem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius timp de aproximativ o jumătate de oră. După cum se poate observa, rețeta este foarte ușor de preparat, dar are un gust extrem de delicios. În continuare vă vom prezenta și o rețetă olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel.

Rețetă de omletă olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel

Ingrediente

  • o bucată de lipie
  • două ouă
  • o ceapă
  • un ardei
  • o legătură de pătrunjel
  • 50 de grame de cremă de brânză
  • două roșii cherry
  • trei lingurițe de ulei de măsline
  • un vârf de cuțit de sare
  • un vârf de cuțit de piper negru

Mod de preparare

La fel ca și prima omletă pe care v-am prezentat-o, și această rețetă este foarte ușor de preparat. Mai întâi, vom curăța și tăia ceapa în două bucăți perfect egale. Apoi, o jumătate o tocăm foarte mărunt, iar cea de-a doua jumătate o vom felia.

Mai departe, punem tigaia la încins și adăugăm cele trei linguriţe de ulei de măsline. Călim ceapa la foc mic, conform gatesc.ro. Separat, tăiem ardeiul în felii subțiri, pe care le așezăm peste ceapa din tigaie.

Lăsăm la călit circa 10 minute, apoi adăugăm și ardeiul roşu. Batem cele două ouă foarte bine şi adăugăm peste ceapă şi ardei. Amestecăm foarte bine, apoi ungem lipia cu cremă de brânză și așezăm omleta împreună cu roşiile cherry. Punem pătrunjelul și rulăm bine lipia, apoi o tăiem în două bucăți egale și o putem servi. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...