Olivia Steer, atac dur la Mircea Cărtărescu. Ce “greşeală” gramaticală ar fi făcut scriitorul: „Marele profesor, filolog nominalizat la Premiile Nobel”

Iancu Andreea 20.01.2021, 19:02
Olivia Steer, atac dur la Mircea Cărtărescu. Ce “greşeală” gramaticală ar fi făcut scriitorul: „Marele profesor, filolog nominalizat la Premiile Nobel”

Vedeta, cunoscută pentru atitudinea împotriva vaccinurilor și a tratamentelor alopate, a trecut la un nou atac. Olivia Steer a remarcat o greșeală gramaticală făcută de către Mircea Cărtărescu într-o postare pe contul de Facebook și l-a taxat dur pe scriitor. Ce a remarcat Olivia la mesajul lui Cărtărescu.

Mircea Cărtărescu s-a vaccinat împotriva Covid-19

Scriitorul Mircea Cărtărescu s-a alăturat recent grupului de persoane care s-a vaccinat cu serul pus la dispoziție de către autorități. Într-un mesaj postat de o rețea de socializare, filologul sfătuia cetățenii să se vaccineze anti-Covid, apreciând șansa pe care o dă omenirii acest ser.

M-am vaccinat anti-Covid și sfătuiesc pe toată lumea s-o facă. E o mare șansă să fim printre primii în lume, vaccinul să fie de la cele mai credibile firme și gratuit. Să refuzi, căzut în mare, acest colac de salvare mi se pare absurd, a scris scriitorul Mircea Cărtărescu pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, și Olivia Steer a trecut prin emoțiile Covid-19 după ce Andi Moisescu a fost confirmat pozitiv cu SARS CoV-2. Deși acesta a avut simptome ușoare și a trecut cu bine peste episod, Olivia a continuat să atace sistemul medical și restricțiile impuse de către autorități, păstrându-și discursul împotriva deciziilor specialiștilor din domeniu.

Medicii cer să nu li se mai poată imputa malpraxisul pe perioada covitului. Ştiu ei ce ştiu şi noi doar bănuim. După ce Raed Arafat a cerut să nu se mai aplice legile României în cazul contractelor de achiziţii, acum eroii cer să nu fie deranjaţi cu anchete pentru erorile grave, cu voie sau fără voie, din această “peroadă”. Pentru că de plătit nu se pune problema, malpraxisul este una dintre erorile profesionale cel mai greu de dovedit.

Câţi dintre bolnavii de covid au murit din cauza abordării greşite a corpului medical? Nu vom şti niciodată, ei ştiu. Câţi au fost ucişi din neglijenţe sau culpe cu prevedere? Probabil că nici asta nu vom şti, ei da. Însă cu certitudine reflexul social al ocolirii medicilor se formează şi se cimentează. Iar cererea neruşinată de exonerare pentru răspundere nu face decât să agraveze, a fost postarea distribuită de Olivia Steer pe Facebook.

Remarca Oliviei la adresa lui Mircea Cărtărescu
Remarca Oliviei la adresa lui Mircea Cărtărescu

Olivia Steer, reacție dură cu privire la o postare a lui Mircea Cărtărescu

Mai mulți internauți au apreciat postarea scriitorului, însă Olivia Steer a ales să blameze gestul făcut de Cărtărescu. Legându-se de un alt mesaj publicat de filolog în urmă cu zece zile, Olivia l-a corectat pe scriitor, remarcând o greșeală de exprimare pe care acesta a făcut-o. O urare cu ocazia zilei de naștere a unei prietene de-a scriitorului a determinat-o pe vedetă să lanseze un atac dur la adresa lui Cărtărescu.

Vedeta a remarcat că scriitorul a utilizat greșit termenul „dragă” în mesajul de pe contul său de Facebook, în care Cărtărescu anunța ziua de naștere a prozatoarei Ioana Pârvulescu. Acesta a alăturat mesajului său marcat de felicitări și urări de bine și o fotografie alături de sărbătorită.

Marele profesor, filolog și scriitor nominalizat la Premiile Nobel, Mircea Cărtărescu, nu știe că dativul – feminin- singular pentru „dragă” e „dragei” și folosește, în schimb, nominativul – masculin – plural – articulat „dragii”, cînd se referă la Ioana Pârvulescu.
Nu-i bai: bine că știe sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile și ne sfătuiește, cu înțelepciune, cum să gafă… aaa … facem ca el! ?
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...