Olimpiu Moruțan sperie francezii!

Costin Voicu 25.11.2021, 19:06
Olimpiu Moruțan sperie francezii!

Argentinianul Patricio D’Amico, analist pentru echipa franceză Olympique Marseille, atrage atenția antrenorului Jorge Sampoli asupra lui  Olimpiu Moruțan. Partida dintre Galatasaray și Marseille se va disputa în grupele UEFA Europa League în cel de al 5-lea meci pentru ambele echipe.

Turcii sunt liderii grupei

Galatasaray, liderul grupei în Europa League cu 8 puncte după 4 etape, dispută meciul pe stadionul din Istanbul. Turcii vin după primele 4 runde cu nici o  înfrângere și își doresc să rămână lideri și după acest meci cu francezii.

Remiza pe terenul propriu i-ar putea asigura calificarea în primavara europeană. Marseille ocupă locul 3 în grupa cu 4 puncte și se află la un punct distanță de locul 2, Lazio. Mijlocașul roman, Olimpiu Moruțan, speră să le facă probleme francezilor și să își conducă echipa în drumul spre victorie.

Morutan, omul cheie al turcilor

După înfrângerea suferită în campionat după derby-ul turc cu Fenerbahce, aceasta ocupă locul 8 în campionatul turc. Dacă titlul de campioană pare departe acum, turcii vor să își spele păcatele și să facă o figura frumoasă promovând în primăvara europeană.

Transferat în vara lui 2021 de la FCSB pentru 3,50 milioane de euro la Galatasaray, mijlocașul în vârstă de 22 de ani a înscris 4 goluri până acum de la începutul sezonului. S-a declarat că echipei FCSB i se va acorda o cotă de 20% din valoarea lui Olimpiu Morțan.

Dacă Galatasaray rămâne în grupele Ligii Campionilor în termen de 4 ani, jucătorii galben-roșii vor trebui să plătească 1 milion de euro echipei FCSB și 600.000 de euro dacă vor concura de două ori în Europa League. Romanul a jucat în toate cele 4 meciuri din Europa League alături de colegii săi, punând umărul la acel loc 1 din grupa. Un jucător de nădejde pentru antrenorul turc Fatih Terim, Patricio D’Amico face o declarație pentru turcii de la Fanatik:

„Galatasaray ne-a arătat lucruri deosebite în actuală ediție. Toți ochii ar trebui să fie pe Moruțan și pe Kerem Akturkoglu, dacă joacă. Turcii au și un antrenor special, pe Fatih Terim”.

Dorința antrenorului turc de a înfrânge pe teren propriu echipa franceză, îl face să aibe multă încredere în jucătorii săi:

„Meciul cu Marseille nu este unul oarecare, ci este o partidă care ne poate oferi ocazia să trecem peste derby-ul pierdut. Să uităm de acel meci! Am început bine în Europa League și am continuat bine. Trebuie să încheiem la fel.”

Cu ochii pe el!

Patricio D’Amico este unul dintre oamenii de încredere ai antrenorului italian Jorge Sampoli. Echipa pentru care ocupă postul de analist sportiv din 2021, Olympique Marseille, se află pe locul 5 în campionatul francez.

În ultimile două partide din campionat aceștia au remizat cu Metz și Lyon. Dorința de a obține o victorie pe stadionul turc și de a ajunge pe locul 2 în grupa UEFA Europa League le va oferi fanilor un meci superb de urmărit.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe