Olguța Vasilescu, despre cum ar putea fi majorate pensiile. „Nu mergeam cu mâna întinsă, găseam soluţii”

Stan Filon, Diana Timișoreanu 24.09.2021, 18:34
Olguța Vasilescu, despre cum ar putea fi majorate pensiile. „Nu mergeam cu mâna întinsă, găseam soluţii”

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, pune gaz pe foc și spune că pensiile puteau fi majorate, dacă se dorea acest lucru și dacă cei responsabili știau să-și facă mai bine calculele. Social-democrata a povestit cum se întâmpla când era PSD-ul la guvernare.

Olguța Vasilescu a vorbit despre cum ar putea fi majorate pensiile

Lia Olguța Vasilescu îi arată cu degetul pe cei aflați acum la guvernare și îi acuză că nu știu să-și facă bine calculele. Fostul ministru al Muncii susține că pensiile ar fi putut fi majorate și anul acesta, însă responsabilii nu au știut cum să gestioneze situația. În plus, a povestit cum se întâmpla pe vremea când PSD-ul era la guvernare, iar ea conducea Ministerul Muncii. Lia Olguța Vasilescu spune că nu s-a dus niciodată cu mâna întinsă la guvern pentru a solicita majorări de pensii, ci se ducea cu soluții pentru majorarea veniturilor pentru pensionarii din România.

„Să vă spun și din ce au venit aceste majorări: din 45% creșterea punctului de pensie, în cei 3 ani, cât a fost la guvernare PSD, plus din reducerea impozitelor, pensiile sub 2.000 de lei care au avut impozit zero. Practic, s-a eliminat si CASS din toate pensiile și de asemenea au fost cresteri de 78% la pensia minim garantata, pentru că de la 400 de lei, noi le-am crescut la 704 lei. Deci, bani se găsesc întotdeauna, depinde de cum îți faci calculele. Să știți că noi, când eram la guvernare, nu se punea problema să ne ducem de fiecare data la guvern cu mâna întinsă. Să cerem bani în plus, că vrem să creștem pensiile. Nu, de fiecare dată trebuia să venim cu soluții”, a afirmat Olguța Vasilescu, la Realitatea Plus.

Olguta Vasilescu a vorbit despre cum ar putea fi majorate pensiile
Olguta Vasilescu a vorbit despre cum ar putea fi majorate pensiile

Florin Cîțu vrea procente exacte cu care să crească anual pensiile

Pensionarii din România s-au văzut cu majorările promise înghețate. premierul Florin Cîțu a spus că anul acesta nu sunt bani pentru majorările promise de pensii, chiar dacă s-a lăudat cu o creștere a economiei cu 13%. Cu toate acestea, premierul României a declarat că își dorește ca pensiile și alocațiile pentru copii să crească anual cu un anume procent, pentru ca clasa politică să nu mai poată veni cu promisiuni deșarte în campaniile electorale cu care să amăgească pensionarii sau părinții.

”Alocaţiile vor creşte la începutul anului 2022. La fel şi punctul de pensii. Toate vor creşte la începutul anului 2022 şi vor creşte, de acum încolo, la începutul anului. Preferinţa mea este de a avea o formulă clară şi transparentă ca în fiecare an să crească cu un anumit procent, care să ţină cont de creşterea economică, de inflaţie şi aşa mai departe. Nu vreau să folosim aceste chestii, şi creşterea alocaţiilor, şi creşterea pensiilor şi salariul minim pe economie, în scop politic. Mie mi se pare că aici este un cinism de care PSD s-a folosit foarte mult în ultimii ani şi eu nu sunt de acord cu aşa ceva”, a afirmat premierul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...