Oktoberfest Brașov 2022, cel mai mare festival al berii a ajuns la cea de-a 13-a ediție. Surprize mari și spectacole cu artiști din Germania

Cazacu Alexandru 07.09.2022, 19:04
Oktoberfest Brașov 2022, cel mai mare festival al berii a ajuns la cea de-a 13-a ediție. Surprize mari și spectacole cu artiști din Germania

Fără doar și poate, Oktoberfest Brașov 2022 este unul dintre cele mai așteptate evenimente din această perioadă. Celebrul festival de bere are loc la începutul lunii septembrie, iar organizatorii au pregătit pentru amatorii de bere două corturi. În acestea sunt așteptați mii de turiști din toate colțurile țării, dar și din străinătate. Când și unde se desfășoară evenimentul, puteți afla în continuare.

Oktoberfest Brașov 2022. Când are loc celebrul festival de bere

Pentru prima oară, festivalul berii din Brașov a avut loc în anul 2009, devenind din ce în ce mai popular de la o ediție la alta. La vremea respectivă, evenimentul, care a avut aproximativ 35.000 de vizitatori, s-a desfășurat pe un teren de 1.200 mp. În 2022, terenul pregătit este de 25.000 mp, așa că sunt așteptați mult mai mulți turiști.

Festivalul berii din Brașov are loc în perioada 1 – 11 septembrie, iar organizatorii au pregătit pentru petrecăreți nu mai puțin de 1.500 de hectolitri de bere. La fel ca și anul trecut, evenimentul se desfășoară pe fostul Stadion municipal.

Cele două corturi de la Oktoberfest Brașov 2022

Așadar, organizatorii festivalului de bere au decis să amplaseze două corturi imense. Unul dintre acestea este Wiesnzelt și are aspectul unei poiene, fiind asemănător cu cel de la Oktoberfest din Munchen, Germania.

În schimb, celălalt cort (Kronstadtzelt) va avea amprenta orașului Brașov. Pe lângă faptul că se vor bucura de bere proaspătă și rece, turiștii au posibilitatea să facă și o incursiune în istoria Brașovului și să afle multe lucruri interesante despre clădirile emblematice ale orașului.

„Este un festival al bucuriei, nu numai un festival al berii. Avem carusele pentru copii, avem mâncare extraordinară, parteneri. Nu e un festival neapărat al berii, ci al familiei. Nemții îl numesc „volksfest”, un festival al populației.

Ne bucurăm că anul acesta îl putem ține fără restricții, să ne bucurăm unii de alții, să ne bucurăm de o normalitate, să sărbătorim împreună, să ne reîntâlnim, să ne bucurăm de muzică bună, de mâncare bună și să ne bucurăm de revenire”, a spus Cristian Macedonschi, organizatorul principal al festivalului.

Cepul primului butoi de bere a fost dat cu un ciocan adus din Germania

De asemenea, organizatorii au pregătit și terase exterioare, punând astfel la dispoziție un total de 4.500 de locuri pentru participanții la eveniment. Vizitatorii vor putea să se aprovizioneze de la cei aproximativ 70 de comercianți de băutură și mâncare pentru toate gusturile.

Cepul primului butoi de bere de la Oktoberfest Brașov 2022 a fost dat de Allen Coliban, primarul Brașovului. Edilul a folosit un ciocan adus de la Munchen. Ca în fiecare an, la sfârșitul festivalului berii din Brașov, unchiul Hans va decerna premiile Miss Oktoberfest, Miss Heidi, Miss Popularitate și Regele Berii.

Oktoberfest Brașov 2022
Oktoberfest Brașov 2022. Când are loc evenimentul

Spectacole cu artiști din Germania

La fel ca și în celelalte ediții, de la Oktoberfest Brașov 2022 nu vor lipsi concertele de muzică bavareză. Pe scenă vor urca artiști din Nurenberg, dar și din Brașov. De asemenea, de la eveniment nu va lipsi nici cunoscuta fanfară Jagermaister.

Organizatorii au promis distracție garantată. Evenimentul mult așteptat și-a câștigat locul între cele mai importante festivaluri care au loc în Brașov. Așa că, dacă îți place berea și vrei să te distrezi în aceste zile, trebuie să tragi o fugă până la Brașov. Cu siguranță, nu vei fi dezamăgit de decizia luată.

Cum ajungi la Oktoberfest Brașov 2022

Dacă ai ajuns în Brașov fără mașină personală, trebuie să știi că poți ajunge la festival din Calea Făgărașului sau dinspre Strada Carierei. Iată cum poți ajunge la eveniment cu mijloacele de transport în comun.

  • Linia 9: Rulmentul – Independenței – Stadionul Municipal
  • Linia 23: Saturn – Depozite ILF – Stadionul Municipal
  • Linia 23B: Triaj – A. Vlaicu – Stadionul  Municipal
  • Linia 16: Livada Poștei – Griviței – Cărămidăriei.
Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...