Oile negre ale monarhiei. Nu doar Paul al României a avut probleme cu legea. Fiica Regelui Mihai, condamnată la trei ani de închisoare, după ce a organizat lupte ilegale de cocoși

Alexandru Catalan 18.12.2020, 19:24
Oile negre ale monarhiei. Nu doar Paul al României a avut probleme cu legea. Fiica Regelui Mihai, condamnată la trei ani de închisoare, după ce a organizat lupte ilegale de cocoși

Recenta condamnare a lui Paul al României la 3 ani şi patru luni de închisoare, în dosarul ‘‘Ferma Băneasa‘‘, demonstrează că și cei din familiile fostelor capete încoronate intră în conflict cu Justiţia.

Nu doar Paul al României a avut probleme cu legea

În prezent, Paul Lambrino este dat în urmărire generală, el sustrăgându-se deciziei de a fi încarcerat. Dar Paul al României sau Paul Lambrino (72 de ani) este doar cel mai recent caz. Pe listă mai figurează și cea de a treia fiică a Regelui Mihai, Irina, și soțul ei, condamnați la trei ani de închisoare, după ce au organizat pariuri și lupte ilegale de cocoși la ferma lor din estul statului american Oregon. După ispravă, Irina a fost exclusă din Casa Regală și i s-a retras titlul de Principesă a României. Dar și nepotul Regelui Mihai, Nicolae, a rămas fără titlul de Principe, după ce a refuzat inițial să-și recunoască fiica cea mare.

Paul Lambrino este dat în urmărire generală, el sustrăgându-se deciziei de a fi încarcerat

Procurorii din cazul legat de ”Ferma Băneasa” susţin că fiul bastardului regelui Carol, Paul Lambrino sau Paul al României (şi-a trecut această titulatură în cartea de identitate), a revendicat ilegal averea bunicului său. Ilegal întrucât nu avea recunoscută calitatea de moştenitor (abia în 2012 i-a fost recunoscută această calitate) şi a revendicat proprietăţi precum ”Ferma Regală de la Băneasa”, ce aparţineau Domeniilor Coroanei. Aceste domenii nu erau în proprietatea Casei regale, ci proprietăţi ale Statului român, date în folosinţă Casei Regale. În prezent, Paul Lambrino este dat în urmărire generală, el sustrăgându-se deciziei de a fi încarcerat.

Paul al României e fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino (cunoscut drept Mircea Grigore Carol de Hohenzollern, 1920 – 2006) şi nepot al Regelui Carol al II-lea al României.

Nu doar Paul al României a avut probleme cu legea
Paul Lambrino

La 14 februarie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a recunoscut tatălui său, Carol Mircea, calitatea de fiu legitim al regelui Carol al II-lea, iar Paul a fost recunoscut astfel drept moștenitor al lui Carol al II-lea. Conform normelor dinastice internațional acceptate, calitatea de membru al unei case regale sau nobiliare nu este dată de simpla înrudire biologică între membrii familiei, ci presupune recunoașterea explicită a apartenenței de către șeful acelei case.

Liderii Casei nobiliare de Hohenzollern-Sigmaringen nu au acordat vreodată calitatea de membru lui Paul Lambrino sau tatălui său. Or, Carol Mircea a rezultat dintr-un mariaj al lui Carol al doilea cu Zizi Lambrino, niciodată recunoscut de Casa Regală. Ca atare, nici conducerea Casei Regale de România nu l-a recunoscut nici pe fiul bastardului, cum era numit în epocă tatăl său. Solicitările repetate ale acestuia de a fi recunoscut drept succesor legitim la tron nici nu au fost luate vreun moment în consideraţie.

Cea de a treia fiică a Regelui Mihai, Irina, și soțul ei au fost condamnați la trei ani de închisoare, după ce au organizat pariuri și lupte ilegale de cocoși la ferma lor din estul statului american Oregon.

Pe 15 august 2013, Irina, fiica Regelui Mihai, și soțul ei au fost arestați fiind acuzați că au organizat pariuri și lupte ilegale de cocoși la ferma lor din estul statului american Oregon. Conform rechizitoriului, ei ar fi organizat zece meciuri diferite de lupte de cocoși în perioada aprilie 2012 – aprilie 2013, care au dus un prejudiciu statului american de până la 2.000 dolari americani pe zi, pentru taxele neplătite pe produse alimentare, băuturi și jocuri de noroc. În urma audierilor din instanță, principesa Irina a declarat că în timpul luptelor de cocoşi era responsabilă cu aprovizionarea cu băuturi și alimente a clienţilor.

La 22 octombrie 2014, soții Walker au fost condamnați la câte trei ani de privațiune de libertate, cu suspendarea executării pedepsei. Pe lângă aceasta, Curtea i-a obligat să plătească o amendă de 200.000 dolari, soții Walker fiind nevoiți să-și vândă ferma pentru a obține suma respectivă. În urma acestei decizii, Irina a fost exclusă din Casa Regală și i s-a retras titlul de Principesă a României. În plus, conform ultimei Constituții regale democratice, cea din 1923, Irina și descendenții ei, deci inclusiv fiul Mihai, erau excluși de la succesiunea la tronul României. Irina a studiat în Elveția și în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, urmând mai apoi specializarea în secretariat la Oxford și la Londra.

Conform apropiaţilor, ceea ce și-a dorit mereu în viaţă cu adevărat a fost să se dedice activităților legate de creșterea și antrenarea animalelor, în special a cailor. Această pasiune, pe care mai ales în anii din urmă o va transforma într-o activitate de zi cu zi, s-a născut încă din vremea copilăriei, când avea deja talentul de a liniști caii speriați. Până în 2013, principesa Irina se afla a cincea pe linia succesiunii la șefia Familiei Regale române și la Tronul României, conform Statutului Casei Regale din 30 decembrie 2007. La căsătoria religioasă cu suedez John Kreuger, din 1984, au fost prezenţi în Statele Unite inclusiv părinţii, adică Regele Mihai şi Regina Ana. Cei doi au divorțat însă destul de repede, în 2003. Cei doi au doi copii împreună, pe Michael de România Kreuger, 35 de ani, și Angelica de România Kreuger, 34 de ani. Irina s-a recăsătorit în 2007 cu John Wesley Walker.

Cea mai recent gafă a fost comisă acum cinci ani de fostul Principe Nicolae

Și principele Nicolae, 35 de ani, fiul celei de a doua fiice a Regelui Mihai, Elena, a încălcat regulile de comportament ale Casei Regale, motiv pentru care a fost exclus până azi din succesiunea la tron, acolo unde se afla pe poziţia a treia, cu mari şanse de a deveni posibil rege.  În 2015, el a avut o aventură amoroasă, în urma căreia s-a născut o fetiţă. La aflarea veştii, Regele Mihai i-a retras titlul de principe al României şi l-a exclus din linia succesorală.

Paul Philippe Lambrino, autointitulat „Al României”, a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare

Curtea Supremă a dat joi seară sentința definitivă în dosarul ”Ferma Băneasa”. Celebrul om de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein, judecați și condamnați în lipsă, la câte cinci ani de închisoare, iar Paul Philippe Lambrino, autointitulat „Al României”, a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare.

Urmăriți Impact.ro și pe