Oficial: masca devine obligatorie în București lângă școli. De când intră în vigoare decizia

Nicu Stan 08.09.2021, 15:59
Oficial: masca devine obligatorie în București lângă școli. De când intră în vigoare decizia

Anunțul a fost făcut oficial. Măștile de protecție vor fi obligatorii în București și pe lângă școli, nu numai în școli. Măsura intră în vigoare începând cu data de 13 septembrie, ziua de când va debuta anul școlar 2021-2022, potrivit deciziei luate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

CMBSU a anunțat că măștile de protecție vor fi obligatorii pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor din București

Măștile de protecție vor fi purtate și în fara școlilor, pe o rază de 50 de metri, în București.

Măsura va intra în vigoare odată cu începerea anului școlar 2021-2022, respectiv din data de 13 septembrie, conform hotărârii luate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Comunicatul CMBSU

“Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021”, se arată în decizie.

Rata de infectare a ajuns, astăzi, la 1,21 de cazuri la mia de locuitori, în Capitală, conform Grupului de Comunicare Strategică. De asemenea, în București, miercuri, au fost confirmate 338 de cazuri noi de coronavirus.

Școlile se vor închide când rata de infectare din localitate ajunge la 6 la mie

Pe de altă parte, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că este foarte posibil ca școlile din toată țara să se închidă din nou în luna octombrie, elevii urmând să facă școală online Asta se va întâmpla în localitățile unde rata de infectare va ajunge la șase la mia de locuitori.

”În București, astăzi avem o rată de infectare de 1,02, am depășit 1 la mie. La 1 august aveam 0,13 la mie, iar pe 31 august de șase ori mai mult, 0,78, deci într-o lună, între 1 și 31 august, am crescut de șase ori. Vom vedea. În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil să ajungă și Bucureștiul, în a doua parte a lunii octombrie, la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului de 6 la mie cu intrarea în carantină”, a atras atenția Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Școlile nu se redeschid decât peste o săptămână chiar dacă rata de incidență scade între timp

De asemenea, ministrul Sorin Cîmpenau a explicat că școlile vor rămâne închise pentru toată săptămâna din ziua de vineri din care s-a făcut anunțul. Rata de infectare pe localități se anunță în fiecare vineri.

”Cu alte cuvinte, dacă într-o zi de vineri vom avea 5,99 la mie, toată săptămâna viitoare școlile vor fi cu prezență fizică, chiar dacă luni, marți, miercuri se ajunge la 6,01 sau 6,05 la mie. Sunt praguri stabilite și asumate de autoritățile române – INSP, Ministerul Sănătății, CNSU”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe