Oficial: Marcel Ciolacu a fost votat propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru. Social-democrații vor să fie primii în sistemul rotației

Nicu Stan 17.11.2021, 14:46
Oficial: Marcel Ciolacu a fost votat propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru. Social-democrații vor să fie primii în sistemul rotației

Este ofocial. S-a dezvăluit că Marcel Ciolacu a fost votat ca fiind propunerea PSD pentru funcția de premier. PNL și PSD ar urma să dea prin rotație premierul, iar Social-democrații vor să fie primii în acest sistem.

Marcel Ciolacu, propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru. PSD s-a răzgândit în privința primului premier din sistemul de rotație

PSD a votat, în ședința Consiliul Politic Național, desemnarea lui Marcel Ciolacu pentru funcția de prim-ministru. Astfel, conducerea PSD a aprobat în unanimitate și rotația premierilor, însă, spre deosebire de liberali care cer să înceapă rotativa cu un premier PNL, social democrații nu au mai votat ca primul premier să fie de la PSD.

Înainte de această ședință, Marcel Ciolacu spunea că vede ca normal faptul ca partidul său să aibă prioritate întrucât au câștigat alegerile generale.

PSD si PNL vor da premierul prin rotatie
PSD si PNL vor da premierul prin rotatie

Șeful PSD spunea că partidul său vrea să dea primul premierul

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea miercuri, că social-democrații se întâlnesc azi în Consiliul Politic Național pentru a vota propunerea de prim-ministru care va prelua mandatul în prima parte a rotației șefilor din Executiv, scenariul fiind agreat cu cei de la PNL.

Marcel Ciolacu spunea că este normal ca PSD să aibă prioritate pentru că au câștigat alegerile generale.

Programul de guvernare va fi finalizat astăzi

”Astăzi mai mult ca sigur că se va finaliza acest program de guvernare pe toate capitolele, şi social, şi Justiţie. Mai mult ca sigur PSD va face astăzi un Consiliu Politic Naţional, unde va decide cine va fi prim-ministrul desemnat, aşa cum am şi spus că o să o facem, dar cel mai important este să nu construim ceva neţinând cont de absolut nimic, numai de interese personale. Trebuie să ţinem cont în primul rând de voinţa românilor.

Vă reamintesc că PSD a câştigat alegerile generale. Dacă vom construi ceva normal şi vom ţine cont în primul rând de voinţa românilor, sunt ferm convins că va fi o coaliţie funcţională şi vom avea un guvern al României eficient”, spunea Marcel Ciolacu, la sediul central al Partidului.

Marcel Ciolacu spunea că Florin Cîțu nu poate fi premier

Șeful PSD a adăugat că, din moment ce PSD a câştigat alegerile, este normal să ceară ca primul premier din rotaţie să aparţină partidului său.

De asemenea, președintele PSD a spus că Florin Cîțu nu poate veni acum premier, după ce tocmai a fost demis. Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat s-a reunit miercuri, 17 noiembrie 2021, de la ora 13.00, la sediul central al PSD.

PSD vroia primul premier, între timp se pare că s-a răzgândit

Astfel, surse din partid au spus, pentru Digi24.ro, înainte de ședință, că Marcel Ciolacu va fi propunerea de premier a social-democraților pentru prima parte a rotației de permieri dintre PSD și PNL. Totodată, social-democrații lasă loc negocierilor pentru ca Nicolae Ciucă să fie o posibilă primă desemnare a PNL, dacă nu îl acceptă pe Florin Cîțu.

De asemenea, la ora 16:00 este programată o nouă întâlnire între PNL și PSD pentru continuarea negocierilor privind formarea unui nou guvern.

Urmăriți Impact.ro și pe