Oficial: angajații români nu pot fi obligați de angajator să se vaccineze. Documentul transmis de Ministerul Sănătății

Ioana Bucur 12.08.2021, 09:40
Oficial: angajații români nu pot fi obligați de angajator să se vaccineze. Documentul transmis de Ministerul Sănătății

Încă de la debutul campaniei naționale de vaccinare, în spațiul public a luat naștere o dezbatere intensă: obligativitatea imunizării. Acum, Ministerul Sănătății a transmis un document ce va pune capăt tuturor speculațiilor. Este oficial, angajații români nu pot fi obligați de angajator să se vaccineze.

Angajații români nu pot fi obligați să se vaccineze

Beneficii pentru cei vaccinați, restricții pentru cei care refuză să o facă. În condițiile în care tot mai multe state din Uniunea Europeană par să facă pași către impunerea, mai mult sau mai puțin oficial, a obligativității vaccinării, multor români le-a fost teamă că același lucru s-ar putea întâmpla și la noi în țară.

Un document transmis de Ministerul Sănătății, în urma unor demersuri inițiate de Avocatul Poporului și citat de Profit.ro, arată că angajații români nu pot fi obligați de angajator să se vaccineze, această decizie fiind voluntară. Mai mult, cei care și-ar condiționa salariații ar acționa în afara legii.

„Potrivit strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, aprobată prin Hotărârea de Guvern numărul 103/2020, în România vaccinarea este voluntară (neobligatorie) și gratuită.

Referitor la aspectele prezentate în adresa dumneavoastră legate de obligarea angajaților de către angajatori de a efectua vaccinul, menționăm faptul că, potrivit dispozițiilor Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii – accesul la locul de muncă a (sic! – n. red.) persoanei încadrate nu poate fi condiționat de vaccinarea împotriva Sars-Cov-2, persoana angajată are dreptul la egalitate de șanse și de tratament (art. 33 – lit. d), în cadrul relațiilor de muncă funcșionează principiul egalității de tratament față de toți salariații și angajatorii (art. 5 – alin. (1) ), iar angajatorul are dreptul să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat doar sub rezerva legalității lor (art.40 – lit. c)).

Așadar, niciun angajat nu poate fi condiționat de către angajator să se vaccineze împotriva Covid-19, vaccinarea este un act medical preventiv bazat pe consimțământul persoanei, iar impunerea vaccinării împotriva Covid-19de către angajator o apreciem în afara cadrului legal”, se arată în adresa transmisă Avocatului Poporului de către Ministerul Sănătății.

angajații români nu pot fi obligați de angajator să se vaccineze

Ce se întâmplă cu angajații din sănătate

Aceleași documente arată că, în data de 15 iulie, „instituția Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la obligarea la testarea periodică, din venituri proprii ale lucrătorilor din sănătate, făcându-se demersuri în acest sens la Ministerul Sănătății”, în urma declarațiilor date chiar de ministrul Sănătății, care propunea ca toți cei care fac parte din personalul medical și care nu sunt vaccinați să suporte testarea periodcă din propriul buzunar.

Propunerea înaintată de reprezentantul Ministerului Sănătății a fost primită cu brațele deschise de premier, Florin Cîțu afirmând că este de acord ca personalul medical nevaccinat să fie testat din propria cheltuială.

„România are astăzi cea mai mică rată de infectare din Europa. (…) În ceea privește vaccinarea în rândul personalului medical, (…) noi avem propunerea ca să fie testați cei care nu vor să se vaccineze și să plătească pentru teste”, a declarat Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe