Oferta cu care Kaufland își surprinde clienții. Schimbarea anunțată de astăzi în magazinele din România

Beatrice Dumitru 12.12.2022, 20:45
Oferta cu care Kaufland își surprinde clienții. Schimbarea anunțată de astăzi în magazinele din România

Înainte de sărbători, Klaufland a luat o decizie care îi va surprinde pe clienții săi și a demarat o campanie în magazinele sale din București și împrejurimi. Este vorba despre reciclarea materialelor textile, iar clienții le pot depune în containerele special amenajate. Iată ce tipuri de articole sunt acceptate.

Containere pentru reciclare

Kaufland România și-a propus să devină prima destinație pentru reciclare, iar în acest sens demarează o campanie de colectare a materialelor textile în magazinele sale din București și împrejurimi, începând cu 12 decembrie. Astfel, clienții pot depune, în locurile special amenajate din parcări, articolele de îmbrăcăminte, încălțăminte, precum și alte țesături pe care nu le mai folosesc, iar compania garantează revalorificarea acestora.

Începând cu 12 decembrie, magazinele Kaufland din București și împrejurimi pun la dispoziția clienților containere dedicate pentru colectarea deșeurilor textile, acestea fiind amplasate în parcarea hipermarketului, în apropierea automatului de colectare a ambalajelor din PET, sticlă și aluminiu, se arată într-un comunicat Kaufland.

Oferta cu care Kaufland își surprinde clienții. Schimbarea anunțată de astăzi în magazinele din România

Ce articole pot fi reciclate

Cei care nu mai folosesc articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, genți, perdele, draperii, pături, pilote, perne și lenjerii de pat le pot duce la containerele pentru reciclare. Este important ca materialele textile să fie curate, iar pentru ca acestea să nu intre în contact direct cu containerul este nevoie să fie ambalate corespunzător.

Deșeurile sunt preluate de către un partener autorizat, care se va ocupa de igienizarea, repararea și transformarea țesăturilor în produse noi, ca, de exemplu, lavetele de curățenie, potrivit Kaufland.

La nivel global, mai puțin de 1% dintre materialele folosite pentru a produce haine sunt reciclate anual. Astfel, mii de tone de textile ajung la gropile de gunoi. Prin accesibilizarea reciclării, Kaufland contribuie la schimbarea comportamentului de consum în rândul clienților săi și la reducerea impactului asupra mediului.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în opt țări, 148.000 de angajați și o rețea de 159 de magazine în România.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...