Odă premierului PSD: cum a ajuns numele Vioricăi Dăncilă să fie sculptat pe fațada unei școli din Maramureș – FOTO

Alexandru Ioanid 10.09.2019, 15:57
Odă premierului PSD: cum a ajuns numele Vioricăi Dăncilă să fie sculptat pe fațada unei școli din Maramureș – FOTO

Viorica Dăncilă conduce cel mai mare partid din România și, cum-necum, se află încă și la cârma Guvernului. Chiar dacă zilele Guvernului PSD sunt numărate în opinia multora, premierul încă primește ode din țară ori de câte ori autoritățile locale au ocazia să facă acest lucru.

Premierul Viorica Dăncilă continuă să primească ode din teritoriu, deși, în opinia multor analiști, zilele sale în fruntea Guvernului sunt numărate. Candidată la prezidențiale din partea PSD, șefa Guvernului nu a fost uitată de autoritățile din Maramureș.

Numele Vioricăi Dăncilă apare pe o placă comemorativă amplasată pe fațada unei școli din Maramureș. Alături de numele său apar și numele altor persoane care ar fi pus umărul la reabilitarea școlii Liviu Rebreanu din Dragomirești.

Sunt sculptate numele directorului școlii, al preotului și al președintelui Consiliului Județean.

Numele Vioricăi Dăncilă, sculptat pe placa comemorativă

viorica dancila psd congres
Inquam Photos / Octav Ganea

Numele Vioricăi Dăncilă a fost sculptat pe o placă comemorativă amplasată pe fațada unei școli din Dragomirești, Maramureș. Școala respectivă a fost recent reabilitată, iar autoritățile au simțit nevoie să mulțumească „la centru”.

Pe lângă banii de la Guvern a fost menționată, în același context, și „mila lui Dumnezeu”.

„Din mila lui Dumnezeu s-a reabilitat în oraşul Dragomireşti şcoala gimn. , între anii 2017-2019, cu sprijinul Guvernului României, prim-ministru fiind doamna Viorica Dăncilă. Lucrările au fost executate de (…), directorul şcolii fiind pr. prof. Dănuţ Iuga. Inaugurarea a avut loc în faţa mulţimii de elevi, profesori, preoţi şi consilieri locali, având în frunte pe preşedintele Cons. Jud. Maramureş, Gabriel V. Zetea. 9.IX.2019 Primar Dragomireşti, pr. prof. Vasile Ţiplea“
Mesajul de pe placa comemorativă

Situația a fost prezentată pe Facebook de o femeie care susține că s-a născut în satul Dragomirești.

Ea spune, între altele, că „la şcoală ne trebuie educaţie, nu liturghii peste liturghii ca să vă autointitulaţi voi ctitori şi să vă faceţi plăcuţe singuri, că nu suntem la Putna”.

Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, a comentat subiectul.

„Subiectul este scos din context, nu are nicio legătură cu politica. Primarul nu este membru al PSD, este fost preot şi om talentat. A făcut o creaţie personală, cioplită în piatră, drept mulţumire şi a vrut să o prezinte comunităţii. E o chestiune privată, este o proprietate intelectuală. Nu i-a cerut nimeni să o facă. Plăcuţa va fi relocată într-o zonă privată. Este făcută de mâna lui şi a vrut să o prezinte ca şi creaţie a lui personală”
Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș

Urmăriți Impact.ro și pe