Octavian Jurma, veste cumplită pentru români despre covid. Se va întâmpla chiar de Sărbători

Stan Filon 29.11.2021, 14:32
Octavian Jurma, veste cumplită pentru români despre covid. Se va întâmpla chiar de Sărbători

România va avea parte de un cadou otrăvit, chiar de Sărbători! Cercetătorul Octavian Jurma spune că cea mai de temut variantă a coronavirusului, apărută în Africa de Sud, va ajunge în țara noastră chiar în luna decembrie, iar cercetătorul trage un semnal de alarmă și spune că ”România are un profil african, nu european”! La ce se referă, vedeți în rândurile de mai jos.

Octavian Jurma vine cu o veste cumplită pentru români despre covid

Cercetătorul Octavian Jurma trage un semnal de alarmă și spune că România va fi lovită cu siguranță de tulpina Omicron, cea mai periculoasă de până acum. Medicul spune că tulpina care a speriat lumea medicală va ajunge în România în luna decembrie sau cel târziu în luna ianuarie a anului viitor. ”Avem o rată mică de vaccinare şi o rată uriaşă de infectare după un val Delta devastator. Probabilitatea ca Omicron să ajungă în România cu ocazia sărbătorilor este de 100% şi va fi identificată prin secvenţiere probabil în luna decembrie, cel târziu în luna ianuarie.

Varianta B.1.1.529 (clada 21K sau Omicron) a speriat comunitatea medicală mai tare decât Delta la apariţia sa. Asistăm la o mobilizare intensă a guvernelor din aproape toate ţările lumii pentru a face faţă acestei noi ameninţări”, a scris duminică dr. Octavian Jurma, pe Facebook.

Octavian Jurma vine cu o veste cumplita pentru romani despre covid
Octavian Jurma vine cu o veste cumplita pentru romani despre covid

Omicron va lovi România

Jurma spune că Omicron i-a îngrozit pe cercetători prim modul în care aceasta depășește cu ușurință chiar și  imunitatea dobândită după infectarea cu Delta, dar propagarea tulpinii respective este un alt motiv de îngrijorare. ”Al doilea motiv de îngrijorare este viteza cu care Omicron a dobândit dominanța faţă de Delta în secvenţierile făcute în Africa de Sud. În doar două săptămâni a ajuns de la 0 la 75% şi probabil că a ajuns deja la 100% din noile secvențieri”, a mai precizat Octavian Jurma.

Cercetătorul spune că România are un profil african, mai degrabă decât cel european, atât prin numărul mic al persoanelor vaccinate, dar, din păcate, și prin modul de gestionare al pandemiei. Acesta spune că trebuie continuată vaccinarea populației.

România, ca Africa de Sud

”Nu ştim cum se comportă Omicron într-o populaţie înalt vaccinată, însă știm sigur că România are un profil african, nu european în privința vaccinării şi a gestionării pandemiei. Aşadar pentru România este o certitudine că Omicron este o ameninţare foarte serioasă pentru cei nevaccinati şi o ameninţare încă necunoscută pentru cei vaccinați.

Având în vedere că cei trecuţi prin boala dobândesc o imunitate premium față de COVID-19, Omicron este un motiv suplimentar să ne vaccinăm, dacă am trecut prin boală şi să ne facem boosterul, dacă ne-am vaccinat. Prin vaccinare putem transform catastrofa din valul 4 într-un triumf în faţa valului 5”, a adăugat el.

Urmăriți Impact.ro și pe