Octavian Jurma, anunț ce dă fiori despre Omicron: „Tulpina cruţă adulţii în schimbul copiilor”

Cătălina Burghelea 24.01.2022, 07:51
Octavian Jurma, anunț ce dă fiori despre Omicron: „Tulpina cruţă adulţii în schimbul copiilor”

Epidemiologul român Octavian Jurma, cunoscut pentru precizia datelor sale cu privire la noul coronavirus și tulpinele sale, a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre Omicron. Potrivit medicului, varianta descoperită în Africa de Sud îi cruţă pe adulţi, dar spitalizează copiii de două ori mai repede decât Delta.

Octavian Jurma, noi precizări despre campania de vaccinare și Omicron

Specialistul în sănătate Octavian Jurma, numit și „apostolul lockdown-ului”, a făcut, duminică seara, o radiografie sumbră a campaniei de vaccinare în România. Celebrul doctor a spus că obiectivul de 10 milioane de români vaccinați cu cel puțin o doză s-a mutat în iulie 2023, după valul 7 de Covid.

„Ținta de 10 milioane de români vaccinați cu minim o doză s-a mutat în iulie 2023. Asta vine cam după valul 7, dacă o să mai țină careva socoteala. Tot ce mai lipsea la coșciugul campaniei de vaccinare din România era cuiul, care mai nou a fost luat în brațe și de autorități”, a scris epidemiologul pe Facebook.

De ce alte țări renunță la restricții, dar România nu poate?

Potrivit medicului Octavian Jurma, relaxarea măsurilor în țări precum Anglia a fost posibilă datorită vaccinării și dozelor booster, care au „îmblânzit” Omicron și „vor îmblânzi orice altă variantă sau virus pentru care avem vaccin”.

„În medie, Marea Britanie a depășit deja vârful la aproximativ 6 săptămâni de la debutul valului Omicron. Mai precis, a depășit vârful cazurilor și internărilor în rândul adulților. Numărul de cazuri și internări în rândul copiilor continuă să crească alarmant”, a explicat Jurma.

Omicron
Omicron

Noua tulpină spitalizează copiii de două ori mai repede decât Delta

În continuare, epidemiologul român a transmis că se adeveresc două avertismente despre Omicron, făcute în luna decembrie.

„1) Omicorn este un cal troian care ne amăgește că e un dar de la natură, un , ca să îl invităm în casele noastre Evident virusul Omicron nu are cum să fie vaccin pentru că nu previne nimic, este exact ceea ce încercăm să prevenim prin vaccinare, infectare. Să îl numim vaccin este o insultă la adresa a peste 200 de ani de efort de vaccinare medicală împotriva virușilor. Așa încât încetați să mai numiți infectarea vaccinare și vaccinarea infectare. Infectarea e infectare și vaccinarea e anti-infectare.

2) Omicorn odată ajuns în casele noastre spitalizează adulții de 2 ori mai încet decât Delta, dar spitalizează copiii de 2 ori mai repede decât Delta. Altfel spus, Omicron a devenit populist și cruță adulții în schimbul copiilor. Iar noi îl aplaudăm și îl îmbrățișăm. Dezgustător!”, potrivit dr. Octavian Jurma.

Foto Octavian Jurma
Foto Octavian Jurma

Epidemiologul îi arată cu degetul pe adulți

În felul acesta, expertul în sănătate atrage atenția că cei mici sunt complet „dependenți” de decizia adulților. Medicul consideră că părinții „care și-au asumat explicit consecințele pe termen scurt și lung ale infectării pot și trebuie să dea socoteală, dacă infectarea rezultă într-un dezastru pe care aveau obligația să îl împiedice în rândul copiilor, care nu se pot apăra singuri” .

„La acest stadiu mă interesează oricum mult mai puțin evoluția în rândul adulților, pentru că orice persoană adultă care a luat decizia să nu se vaccineze și-a asumat explicit consecințele pe termen scurt și lung ale infectării. Copiii însă sunt complet dependenți de adulți pentru siguranța și bunăstarea lor fizică și emoțională. Faptul că transferăm asupra copiilor nota de plată a lașității, neputinței și iresponsabilitității noastre este revoltător. Însă faptul că transferăm asupra copiilor altora prețul pentru confortul și agenda noastră personală este incalificabil”, a completat epidemiologul.

Dat fiind contextul îngrijorător, Octavian Jurma spune că îi este „peste putință” să înțeleagă încăpățânarea autorităților de a infecta în masă copiii.

Urmăriți Impact.ro și pe