Obiectul pe care trebuie să îl scoţi din priză noaptea. Factura la curent va scădea considerabililinca

Iancu Andreea, Andrei Dumitrescu 29.01.2022, 13:48
Obiectul pe care trebuie să îl scoţi din priză noaptea. Factura la curent va scădea considerabililinca

Mulți români se confruntă în această iarnă cu facturi foarte mari la gaze și energie electrică. În ciuda plafonărilor de prețuri anunțate de către autorități, cetățenii încearcă să găsească metode simple prin care să scadă costurile la utilități. Printre trucurile folosite de mulți se numără și obiceiul la care au apelat unii români. Tot ce trebuie să faci este să scoți din priză obiectul care îți încarcă factura la curent pe timpul nopții. Vei remarca schimbarea la următoarea scadență.

Care este obiectul pe care trebuie să-l scoți noaptea din priză. Acesta este responsabil de facturile mari la curent

Sezonul rece al acestui an este marcat de economisire. Iar acest lucru se petrece în contextul în care costurile la utilități au explodat în această iarnă. Mulți români, care plăteau în mod normal doar câteva sute de lei, s-au trezit cu o factură uriașă la curent sau gaze. Deși reprezentanții Guvernului au anunțat plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică, românii au ales să economisească. Tot ceea ce trebuie să faci este să scoți electrocasnicele din priză noaptea.

Acest truc este unul simplu dar eficient, având în vedere că multe dintre aparatele pe care nu le utilizăm mereu ne încarcă factura la curent doar prin simplul fapt că se află conectate la priză. Cu siguranță, în fiecare locuință există dispozitive care consumă energie electrică, dar care nu sunt neapărat folosite permanent. Acestea duc la costuri suplimentare, în special noaptea, când se recomandă scoaterea din priză a electrocasnicelor pe care nu le utilizezi.

Obiectul pe care trebuie să îl scoți din priză noaptea pentru o factură scăzută la energie
Cum să plătești mai puțin la factura de energie electrică

Ce aparate electrocasnice te ajută să economisești la factura de energie electrică

Dincolo de frigider, care reprezintă poate cel mai mare consumator de curent electric din casă, multe dintre electrocasnice pot fi decuplate de la priză pentru a economisi lunar la factura de utilități. De exemplu, aparatul de cafea poate fi conectat doar în momentul în care îl folosești. Pe de altă parte, mașina de spălat vase ori prăjitorul de pâine sau sandwich maker-ul ar trebui conectate doar în momentul utilizării.

Chiar dacă nu sunt pornite, toate aceste aparate consumă curent. De asemenea, o greșeală des întâlnită în casele românilor este aceea că mulți lasă încărcătoarele de la telefoane și laptop în priză, deși ele nu sunt utilizate. Astfel de încărcătoare pot duce la un consum neașteptat de mare de energie electrică și deci la facturi considerabile la final de lună.

Se recomandă ca atunci când nu sunt utilizate, astfel de aparate și încărcătoarele lor să nu rămână în priză pentru a nu consuma curent. Pentru a economisi la factura de curent, specialiștii recomandă și montarea unor becuri LED. Chiar dacă vorbim de un cost de achiziție mai ridicat, pe termen lung el se va amortiza.

Urmăriți Impact.ro și pe