Obiectul lângă care nu trebuie să ții niciodată cardul bancar. Îți poate cauza multe neplăceri

Badea Violeta 15.02.2022, 12:42
Obiectul lângă care nu trebuie să ții niciodată cardul bancar. Îți poate cauza multe neplăceri

Cardul bancar a devenit indispensabil în viața noastră, însă mulți dintre noi nu ne dăm seama cât este de sensibil. La prima vedere, acesta parte destul de rezistent datorită plasticului din care este confecționat. Surpriza vine însă pe partea din spate, unde găsim banda magnetică care conține informații foarte importante. Aceasta trebuie să fie bine protejată, astfel încât să nu se piardă datele. Iată obiectul lângă care nu trebuie să ții niciodată cardul!

Nu ține niciodată cardul lângă acest obiect

Puține persoane știu că un card bancar poate deveni nefuncțional dacă este ținut în apropierea unui magnet suficient de puternic.

Asta pentru că banda magnetică se va demagnetiza, iar bancomatele nu îl vor mai accepta. În acest caz va trebui să contactați banca pentru a vă emite un card nou.

Care este obiectul dăunător? Ei bine, au existat foarte multe cazuri în care telefonul mobil a produs daune majore cardului bancar.

Mai exact, acest aparat a afectat banda magnetică pe care se regăsesc informații extrem de importante, cum ar fi numele posesorului, banca emitentă, numărul contului, limita de credit și chiar creditul disponibil.

Așadar dacă obișnuiești să ții telefonul mobil și cardul bancar în același loc, renunță cât mai repede la acest obicei pentru a nu te confrunta cu neplăceri.

De ce nu ar trebui sa tii cardul bancar langa telefon
De ce nu ar trebui sa tii cardul bancar langa telefon

Cum poți proteja cardul bancar

În continuare vom afla cum putem proteja cardul bancar pentru a evita situațiile neplăcute care pot apărea când ne așteptăm mai puțin.

Primul sfat este,bineînțeles, să nu ții cardul în apropierea telefonului mobil. De asemenea, acesta nu trebuie ținut nici lângă televizor, aparate de radio, frigider sau alte dispozitive care au magneți.

Și totuși dacă vrei neapărat să ții cardul lângă smartphone, atunci cumpără un portofel special pentru carduri. O altă variantă extrem de utilă este aceea de a ține cardul bancar într-un suport metalic, asemănător cu cel pentru cărțile de vizită.

Acesta este recomandat de specialiști, deoarece are și capacitatea de a a-ți proteja datele de pe cip de copierea de către un alt dispozitiv mobil care poate recepționa emisiile RFID.

Urmăriți Impact.ro și pe