Obiectul din casă cu care poți să îți desfunzi cada. Nu te gândeai vreodată că poate fi folosit așa

Stan Filon 29.12.2021, 15:17
Obiectul din casă cu care poți să îți desfunzi cada. Nu te gândeai vreodată că poate fi folosit așa

Cu toții ne-am confruntat cu probleme legate de instalațiile de scurgere din baie sau bucătărie. Dar ce facem atunci când se înfundă cada? Atunci sunt cele mai mari probleme, mai ales că scurgerea este greu de accesat, deoarece se află sub cadă. Totul devine mai ușor dacă avem în casă un șarpe de desfundat scurgeri, dar dacă nu avem unul, trebuie să ne folosim de un obiect pe care toată lumea îl are în casă.

Obiectul din casă cpe care poți să-l folosești pentru a-ți desfunda cada

Șarpele de desfundat scurgerile este o adevărată binecuvântare pentru orice casă. Acesta este însă destul de dificil de depozitat, iar mulți îl donează imediat după ce l-au folosit. Dar problemele cu scurgerea reapar. Ei bine, trebuie să știți că puteți folosi un alt obiect din casă pentru a desfunda chiuveta sau chiar și cada.

Acestea se înfundă de cele mai multe ori din cauza săpunul combinat cu fire de păr care ajung în scurgere, unde formează un adevărat dop, iar apa nu mai poate trece. Atunci trebuie să intervenim. Îmcercăm mai întâi cu banalele pompițe din cauciuc. De multe ori însă acestea devin inutile. Dacă la chiuvetă este mult mai simplu, deoarece avem acces mai ușor la furtunul de scurgere, pe care îl putem agita de câteva ori pentru a scăpa de problemă, la cadă situația se complică.

Obiectul din casa cpe care poti sa-l folosesti pentru a-ti desfunda cada
Obiectul din casa cpe care poti sa-l folosesti pentru a-ti desfunda cada

O alternativă la îndemână

Pentru a putea desfunda cada, ne putem folosi de un banal umeraș de haine, dacă avem unul de sârmă. Îl desfacem cu grijă și obținem o tijă de sârmă destul de lungă. Îi facem un cârlig la capătul pe care îl vom introduce pe scurgere, pentru a putea prinde dopul care blochează scurgerea apei. Trebuie săfim atenți să nu scăpăm umerașul pe canalizare și să complicăm situația si mai tare. Dopul va fi înkăturat destul de ușor.

O alternativă tot la îndemână ar fi să folosești un truc cu bicarbonat de sodiu. Vei avea nevoie de 200 ml de otet alb, 500 ml de apa fierbinte si 100 grame bicarbonat de sodiu. Pune apa la fiert, iar atunci când dă în clocot adaugă oțetul. Bicarbonatul trebuie turnat pe teava de scurgere, iar imediat va trebui să adaugi apa cu oțet. Va avea loc o reacție evervescentă și va ieși chiar și o spumă albă. Nu trebuie să te sperii, deoarece este normal. Soluția trebuie lăsată să acționeze peste noapte, iar a doua zi vei da drumu la apa caldă timp de 10 minute. Totul va funcționa apoi foarte bine.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...