Obiectul din casă care ştie tot despre tine. Nici nu îl bagi în seamă, însă pericolul e uriaş

Nicu Stan 31.12.2021, 10:42
Obiectul din casă care ştie tot despre tine. Nici nu îl bagi în seamă, însă pericolul e uriaş

Care este obiectul din casă care ştie totul despre tine. Nici nu îl bagi în seamă, însă acesta reprezintă un pericol uriaş. O cameră smart TV bazată pe recunoașterea facială, o comandă vocală, vizualizarea datelor transferate de pe smartphone pot expune românii la pericole incredibile. Acest tip de interconectivitate are implicații în ceea ce privește confidențialitatea și ar putea fi ca o ușă de intrare uitată deschisă pentru hackeri.

Obiectul din casă care te spionează fără să știi. La ce ar trebui să renunți de urgență, dacă nu vrei ca hackerii să știe totul despre tine

Marea majoritate a românilor au aceste obiecte în casă, astfel că specialiștii în securitate cibernetică informează că pericolul este unul uriaș din cauza acestora, iar daunele pot fi foarte mari deoarece există un arsenal de instrumente pe care hackerii le pot pune cap la cap şi le pot folosi pentru a isca probleme, atât în viaţa adevărată, cât şi în cea digitală. Care este obiectul care ştie tot despre tine.

„Pe măsură ce televizoarele inteligente dobândesc tot mai multe funcţii, cantitatea şi sensibilitatea datelor pe care le gestionează sunt tot mai atrăgătoare pentru cibernetici. Televizoarele inteligente pot fi folosite greşit pentru a spiona utilizatorii cu camerele şi microfonul sau pot acţiona ca puncte de pornire pentru atacuri la alte dispozitive din reţelele de acasă şi corporative. Cu cât mai mulţi cumpără aceste dispozitive IoT şi altele similare, cu atât mai mulţi atacatori trebuie să proiecteze noi modalităţi de a profita de gama diversă de produse din ecosistemul IoT. Acest lucru subliniază necesitatea conştientizării unora dintre vectori-cheie de atac şi, prin extensie, a modalităţilor de a rămâne în siguranţă”, precizează specialiștii în securitate cibernetică.

Televizoarele inteligente pot face mult rau proprietarilor
Televizoarele inteligente pot face mult rau proprietarilor

Televizorul inteligent te urmărește

Este adevărat ce spun unele guri. Televizorul inteligent ne urmărește, în sensul că strânge datele fiecărui utilizator. Smart TV-ul tău poate avea, de asemenea, o cameră și un microfon smart TV pentru a ajuta la colectarea acestor informații.

Este necesară doar o cameră TV inteligentă pentru a vă oferi funcțiile avansate la care v-ați înscris singur: chat video, recunoaștere facială, control prin gesturi…etc. Astfel, hackerii pot utiliza rețeaua voastră Wi-Fi pentru a vă sparge televizorul inteligent și a obține acces în casă sau chiar pentru a vă amenința cu ransomware.

Cum se face spionaj prin SMart TV

Spionajul prin Smart TV are loc atunci când televizorul este conectat la internet și strânge date despre ceea ce vizionați.

Televizoarele inteligente strâng cantități uriașe de date aparent pentru a vă îmbunătăți experiența de vizionare și monetizează aceste date prin publicitate direcționată.

Cum te poate spiona un televizor inteligent?

Televizoarele inteligente vă pot spiona în trei moduri cheie:

-Tehnologia ACR: spionaj prin colectarea de date despre ceea ce vizionați.
-Cameră Smart TV: spionaj cu video.
-Microfon Smart TV: spionaj prin ascultare.

Urmăriți Impact.ro și pe