Obiectul din casă care îţi aduce nefericire. Trebuie să scapi cât mai repede de el

Andra Daoud 21.05.2022, 11:40
Obiectul din casă care îţi aduce nefericire. Trebuie să scapi cât mai repede de el

Se spune că nicăieri nu-i ca acasă și cei mai mulți oameni tind să fie de acord cu această zicală. Totuși, sunt parcă momente când nu ne simțim bine în propria casă, când atmosfera este apăsătoare și nu ne dăm seama din ce motiv. Starea de spirit poate fi influențată de unele obiecte pe care le avem în jurul nostru și care ne transmit o energie negativă inexplicabilă. Iată la ce lucruri trebuie să renunțați dacă nu vă simțiți bine în propria locuință!

Obiectele din casă care ne împiedică să fim fericiți

Acasă este locul cald și primitor în care oricine așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă de fiecare dată. Se presupune că la noi acasă ne simțim cel mai bine, pentru că am decorat și aranjat lucrurile astfel încât să ne dea o stare de bine și să ne ajute să ne relaxăm după o zi plină. Cu toate acestea, sunt momente în care nu ne simțim tocmai bine în propria locuință și avem o stare de spirit negativă, fără vreun motiv anume.

De fapt, motivele pentru care nu suntem fericiți acasă pot fi numeroase și au legătură cu obiectele care ne înconjoară. Dincolo de lucrurile cumpărate de noi și care ne plac, cu toții avem în casă o mulțime de obiecte primite sau moștenite, care ne transmit o stare neplăcută atunci când intrăm în contact cu ele.

Poate fi vorba despre lucruri pe care le-am primit de la persoane cu care nu avem tocmai o relație apropiată și care ne aduc aminte de ele de fiecare dată când le vedem, de aceea le ocolim. Se pune praful pe ele fără să le folosim și, în plus, ne strică starea de spirit, motiv pentru care poate ar fi un moment bun să renunțăm la ele definitiv.

În ceea ce privește obiectele moștenite, acestea pot avea o încărcătură spirituală chiar mai mare, mai ales dacă provin de la rude sau persoane apropiate care nu mai sunt printre noi. O bijuterie, un obiect decorativ, o piesă de mobilier sau un tablou, de exemplu, ne pot aduce aminte permanent de persoana de la care le-am primit și oricât de tare le-am aprecia, gândurile acestea ne pot întrista de multe ori.

Obiectul din casa care iti aduce nefericire. Trebuie sa scapi cat mai repede de el
Obiectele mostenite ne pot transmite o stare de spirit negativa

Cum să organizezi eficient gospodăria și să scapi de lucrurile nefolositoare

Într-o casă se pot aduna, de-a lungul timpului, o mulțime de lucruri pe care nu le mai folosim și care doar ocupă spațiu degeaba, aglomerând din ce în ce mai tare locuința. Pentru a face ca spațiul în care stăm să fie cât mai aerisit și să avem loc pentru lucrurile noi, este recomandat ca, măcar o dată pe an, să facem o curățenie generală și să scăpăm de toate lucrurile nefolositoare.

Dulapurile din bucătărie, dressing-ul și debaraua sunt spații în care se adună o mulțime de lucruri pe care nu le mai folosim. Este recomandat ca, periodic, să le sortăm și să scăpăm de ele, aruncându-le sau reciclându-le pe cele care nu mai pot fi folosite și donându-le pe cele care încă se află în stare bună, pentru că altcineva se poate bucura de utilitatea lor.

Urmăriți Impact.ro și pe