Obiectul din casă care face factura la curent să crească peste măsură. Sigur nu te-ai fi gândit să îl schimbi

Andra Daoud 22.04.2022, 11:22
Obiectul din casă care face factura la curent să crească peste măsură. Sigur nu te-ai fi gândit să îl schimbi

După ce facturile la energie electrică și la gaze au crescut considerabil în lunile trecute, mulți români au început să fie mai atenți la consum, pentru a face economie. Dacă unele aparate electrocasnice pot fi oprite și scoase din priză atunci când nu sunt folosite, altele au nevoie de alimentare la curent non-stop și sunt responsabile pentru mare parte din consumul înregistrat pe contor într-o lună.

Obiectul care încarcă foarte mult factura la curent

Frigiderul este nelipsit din orice locuință și este unul dintre aparatele electrocasnice care nu pot fi scoase din priză atunci când plecăm de acasă. Acesta este responsabil pentru un procent mare din curentul pe care îl consumăm într-o lună, așa că trebuie să fim atenți la câteva aspecte, pentru a nu încărca și mai mult factura la curent.

În primul rând, este importantă temperatura la care setăm frigiderul. În sezonul rece, în interiorul frigiderului poate fi menținută o temperatură între 2 și 7 grade Celsius, în timp ce vara temperatura trebuie să fie cu două grade mai mică, pentru a vă asigura că se menține prospețimea alimentelor.

Dacă frigiderul nu are termometru, ci doar trepte la care poate fi setat, cumpărați un termometru pentru frigider, pentru a controla temperatura din interior. În plus, frigiderul nu ar trebui să fie amplasat lângă o sursă de căldură sau în bătaia razelor soarelui, pentru că în acest fel motorul va fi forțat să funcționeze mai mult, pentru a menține temperatura constantă în interior.

Obiectul din casă care face factura la curent să crească peste măsură. Sigur nu te-ai fi gândit să îl schimb
Frigiderul poate consuma foarte mult curent dacă nu este setat corespunzător

Cum așezăm corect alimentele în frigider

Pentru ca alimentele să își păstreze prospețimea, ele trebuie să fie așezate corect în frigider. Pe rafturile de jos este cea mai scăzută temperatură, așa că acolo este locul ideal pentru a depozita carnea și produsele pe bază de carne. Pe raftul din mijloc pot fi depozitate produsele lactate, în timp ce pe raftul de sus pot fi puse ouăle.

Pe ușa frigiderului este cea mai ridicată temperatură, așa că spațiile de depozitare de acolo pot fi folosite pentru a păstra diverse sosuri, conserve sau borcane cu gem.

Atunci când dezghețați frigiderul, este important să așezați alimentele la loc numai după ce frigiderul a fost pus din nou în funcțiune și s-a refăcut temperatura din interior. În caz contrar, motorul acestuia va fi forțat să răcească alimentele și, în consecință, va consuma mai mult curent. Să nu uităm de timpul în care ținem ușa frigiderului deschisă. Cu cât este mai îndelungat, cu atât frigiderul va consuma mai mult curent.

Urmăriți Impact.ro și pe