Obiectul din casă care consumă mult curent chiar dacă e închis. Nu, nu este vorba despre televizor

Iancu Andreea 26.03.2022, 09:40
Obiectul din casă care consumă mult curent chiar dacă e închis. Nu, nu este vorba despre televizor

Creșterile la energie electrică, și nu numai, îi determină pe mulți dintre români să se îndrepte către economisire. Utilizarea aparatelor electrocasnice, principalii consumatori de curent, ar trebui să fie mai cumpătată, astfel încât să nu încarce mai mult factura de la final de lună. În plus, obiectul care consumă mult curent chiar dacă e închis te poate costa câțiva kilowați în plus la energia electrică. Așadar, iată ce poți face pentru a reduce consumul de curent în fiecare lună.

Care este obiectul din casă care consumă curent și dacă e închis

Prețurile la energie electrică au crescut semnificativ în ultima perioadă, iar acest fapt a dus la facturi costisitoare pentru români. Principalii consumatori sunt chiar aparatele electrocasnice care se regăsesc în fiecare cămin. Totuși, nu doar acestea consumă mult curent, obiectul pe care îl avem cu toții în casă fiind unul ce ne afectează facturile la curent chiar și când este închis.

Pentru a reduce din costurile la energie electrică ar trebui să pornești, în primul rând, de la becuri. Sunt recomandate cele de tip LED sau economice, ori cu halogen, pentru că au o durată de viață de zece ori mai mare decât cele cu incandescență și consumă cu 75% mai puțină energie, susțin specialiștii. Chiar dacă achiziționarea lor poate fi inițial costisitoare, în comparație cu becurile normale, ele sunt o investiție pe termen lung.

Care este obiectul din casă care consumă curent și când e închis
Electrocasnicele, consumatorii care cresc factura la curent

Cum economisești la factura de energie electrică. Aceștia sunt principalii consumatori de curent din casă

Pe de altă parte, dispozitivele electronice sunt cele care ne încarcă cel mai mult factura la curent. Printre acestea se regăsesc aerul condiționat, care consumă 25%, boilerul, cu 15%, frigiderul cu 14 % și mașina de spălat, cu un consum de 10% din total. Ele pot să adauge kilowați chiar și când nu funcționează și se află doar în priză.

De asemenea, obiectul care se regăsește mereu în casele noastre și care crește factura la curent este încărcătorul. Atunci când acesta nu este conectat la un dispozitiv, dar se află totuși în priză, modifică cheltuielile de la final de lună, chiar dacă nu în mod semnificativ. Totuși, nu ar strica să scoți din priză încărcătorul după ce l-ai folosit.

Totuși, unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrică din casă este cuptorul cu microunde. El chiar și când este oprit, dar se află în priză, consumă serios. De asemenea, un consum ridicat s-a observat și atunci când cuptorul cu microunde se află în priză și are ușa deschisă.

Pe de altă parte, laptopurile, calculatoarele, chiar dacă nu funcționează, pot consuma curent electric atunci când sunt lăsate în priză. Televizorul are și el un aport important la factura de curent din fiecare lună. Acesta poate consuma între 13 și 48.5 wați atunci când este stins, dar băgat în priză. Obișnuiește-te să scoți și aparatul de cafea din priză atunci când nu îl utilizezi pentru a economisi curent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...