EXCLUSIV

Obiectul de care Nicolae Ceaușescu nu se despărțea niciodată la petrecerile private. Dezvăluirile făcute de Ștefania Rareș. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 28.09.2021, 20:31

”Ștefania Rareș a fost cea mai frumoasă solistă de muzică populară”, o lăuda Gheorghe Turda, fostul ei coleg de scenă. Celebra cântăreață ne-a oferit un interviu de suflet, în care ne-a povestit atât despre recitalurile susținute în fața soților Ceaușescu, cât și despre problemele de sănătate, cu care s-a confruntat, anul acesta. Din cauza unui accident casnic, artista a zăcut la pat timp de două luni: ”Medicii nu-mi găseau leacul, aveam dureri cumplite”, ne-a declarat Ștefania Rareș, în exclusivitate pentru impact.ro.

În comparație cu alte artiste cu chip frumos, care o eclipsau pe Elena Ceaușescu, iată că Ștefania Rareș devenise, în anii comunismului, una dintre favoritele temutei femei, fiind nelipsită de la petrecerile cu ștaif organizate de cuplul prezidențial. Cântăreața ne-a dezvăluit, în exclusivitate, câteva detalii despre chefurile desfășurate cu circuit închis:

”Nicolae Ceușescu ne aprecia pe noi, care cântam românește. Îmi amintesc că, la o recepție desfășurată la Snagov, cu politicieni străini, Nicolae Ceaușescu ne-a acordat toată atenția. Deși nu era un băutor, ținea mereu, pe masă, un pahar de vin roșu-închis, părea negru.

După fiecare piesă, ridica paharul și spunea: ”Îmi place și e frumos tot ce e românesc!”. Nicolae Ceaușescu a fost un român, a iubit acest pământ. Că a făcut și greșeli, nu-l judec eu, dar toată lumea când e în frunte greșește. Și Maria Callas mai scăpa câte o notă, trebuie să reținem doar ce a făcut bun un om”.

Obiectul de care Nicolae Ceausescu nu se despartea niciodata la petrecerile private. Dezvaluirile facute de Stefania Rares. EXCLUSIV
Stefania Rares

Ștefania Rareș a zăcut două luni în pat: ”A venit de două ori Salvarea, medicii nu-mi găseau leacul!”. Ce a pățit artista

Solista de muzică populară Ștefania Rareș a trecut printr-un mare necaz, anul acesta, din cauza unui accident casnic:

”Am avut o problemă la coloană, am crezut că aici îmi este sfârșitul! Nu mai puteam de durere. A venit Salvarea de două ori. Mi-a fugit mașina de spălat în baie, iar eu am împins-o în plină stoarcere. M-a zgâlțâit atât de rău încât, timp de două luni și jumătate, nu m-am ridicat din pat, din cauza durerilor.

Niciun medic nu-mi găsea leacul. Noroc că a venit finul meu, doctor în oase, din America, și mi-a zis: ”Fănico, n-ai nimic! E doar un tendon scrântit”. Mi-a făcut masaj, m-a pus pe picioare din nou!”, ne-a mai zis Ștefania Rareș.

Artista a trecut, în urmă cu 20 de ani, printr-o grea operație: ”M-au operat atunci la inimă, dar am știut să respect ce mi-a zis medicul, așa că sunt bine. M-a ținut probabil într-o stare bună și lumea în fața căreia am cântat. Iau medicamente, toată viața voi lua. Nu pot face vaccinul anti-Covid 19, din cauza medicamentelor anticoagulante, mi-au interzis medicii, așa că port mereu mască!”.

De ce a dorit să se stabilească în altă țară: ”Niciodată n-am putut să mă odihnesc într-un pat străin”

Ștefania Rareș și-a manifestat tristețea că artiștii și sportivii români, care au făcut cinste țării, nu sunt respectați pe măsura valorii:

”Suntem la apus de soare artiștii vechi. Noi, cei care ne-am închinat viața și talentul acestei țări, meritam poate mai multă atenție, pentru noi e dureros ce se întâmplă. Cineva parcă își bate joc de tot ceea ce a creat românul”.

Ștefania ne-a mai dezvăluit, pentru impact.ro, de ce nu a dorit să se stabilească în altă țară:

”Am avut mulți frați, am muncit enorm, zi și noapte, dar niciodată n-am putut să mă odihnesc într-un pat străin. Nu m-a tentat niciodată să mă stabilesc în altă țară, propuneri au fost, puteam fi bogată, dar sunt fericită așa.

În plus, m-am simțit bine alături de artiștii români. Ne-am ajutat la necaz, nu ne-am urât, cum se dușmănesc acum. Nu am furat unul de la altul piese”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...