Obiectivele turistice din Hunedoara, la pământ din cauza autorităților, care nu au putut ţine pasul cu nevoile turiştilor

Elena Avramescu 06.07.2021, 10:22
Obiectivele turistice din Hunedoara, la pământ din cauza autorităților, care nu au putut ţine pasul cu nevoile turiştilor

Obiectivele turistice din Hunedoara, la pământ. Din nefericire, unele dintre cele mai importante obiective turistice din judeţul Hunedoara au rămas „blocate” în mijlocul unor zone unde autorităţile nu au putut să țină pasul cu nevoile turiştilor şi ale localnicilor. Se pare că numai investiţiile private au „salvat” câteva puțin din aparenţe.

Obiectivele turistice din Hunedoara, „distruse” de autorități

Pe malul Lacului Cinciş găsim aproape 100 de pensiuni, vile şi case de vacanţă, cele mai multe fiind construite în ultimele două decenii. Astfel că zona de agrement din comuna Teliucu Inferior, învecinată municipiului Hunedoara, s-a dezvoltat încontinuu după 1990, însă doar prin investiţii private.

Cu toate acestea, autorităţile locale nu au mișcat un deget pentru a susţine turismul într-unul dintre cele mai populare locuri din Hunedoara. Abia în urmă cu doi au au început lucrările la reţeaua de apă şi canalizare a zonei de agrement. Până atunci, în lipsa canalizării, apele uzate provenite de la unele construcţii erau deversate direct în lacul de acumulare, ce este căutat de mii de turişti. Pe lângă asta, șoseaua care ocoleşte Lacul Cinciş, pe aproape zece kilometri, a fost construită în urmă cu şase decenii, odată cu barajul, însă de atunci autorităţile nu au mai investit în reabilitarea ei.

Obiective turistice din Hunedoara, distruse de autoritati
Obiective turistice din Hunedoara

Aşteptăm şi ni se promite de cel puţin un deceniu reabilitarea drumului. Mulţi dintre turiştii care vin la pensiune se plâng de starea lui şi spun că se gândesc dacă vor mai reveni aici în condiţiile acestea, a spus patronul unei pensiuni de pe malul lacului.

În plus, situaţia dezastruoasă în care a ajuns drumul judeţean a reușit să facă mai multe de pagube maşinilor care circulă pe el.

Starea de degradare a îmbrăcăminţii rutiere este avansată pe tot sectorul asfaltat, durata de exploatare fiind depăşită. Starea de degradare se explică plin lipsa parţială a lucrărilor de întreţinere la timpul potrivit, prin capacitatea portantă deficitară a structurii rutiere existente şi prin neasigurarea colectării şi evacuării apelor de suprafaţă din zona drumului, ne arată o expertiză tehnică realizată la soclitarea Consiliului Judeţean Hunedoara.

Astfel că, începând cu anul 2018, şoseaua a fost preluată în administrare temporară de Primăria Teliucu Inferior, pe durata lucrărilor la reţeaua de apă şi canalizare. Însă reprezentanţii primăriei au declarat că nu au bani de reparaţii şi aşteaptă ca acestea să fie făcute de Consiliul Judeţean, în următorii ani.

Sursă foto: Adevărul Hunedoara

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...