Obiectele pe care trebuie să le arunci urgent din casă. Nu îţi aduc nimic bun, scapă de ele!

Andra Daoud 15.01.2022, 14:52
Obiectele pe care trebuie să le arunci urgent din casă. Nu îţi aduc nimic bun, scapă de ele!

Mulți oameni se plâng că nu au suficient spațiu de depozitare în casă, că dulapurile și sertarele sunt pline de obiecte și că nu au loc să aducă numic nou în casă. Însă de cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă din cauza unei organizări proaste și este necesar să faceți ordine din când în când și să renunțați la lucrurile nefolositoare.

Obiectele pe care trebuie să le arunci urgent din casă

Atunci când vă dați seama că ați adunat prea multe lucruri în casă, este necesar să le reorganizați și să scăpați de ceea ce nu folosiți. Dacă faceți acest lucru măcar de două ori pe an, veți observa că veți câștiga spațiu în plus de depozitare, iar casa nu va mai fi aglomerată de lucruri inutile. Iată cu ce ar trebui să începeți!

Hainele pe care nu le mai purtați

În primul rând, hainele de vară trebuie depozitate în sezonul rece și invers, pentru a avea în dulap doar obiecte pe care le purtați în mod frecvent. Apoi, hainele care nu mai sunt la modă sau pe care le păstrați în speranța că veți slăbi și vi se vor potrivi din nou ocupă locul degeaba. Toate obiectele vestimentare pe care nu le-ați mai purtat în ultimele 12-18 luni ar trebui aruncate, reciclate sau donate, în funcție de starea în care se află.

Hârtii și consumabile nefolositoare

Sertarele de la birou pot fi pline cu obiecte inutile. Pixurile și cariocile uscate, lipiciul consumat sau rezervele de cerneală consumate ar trebui să ajungă la gunoi. Apoi, în sertarul cu acte, asigurați-vă că nu păstrați hârtii inutile precum facturi vechi de ani de zile sau certificate de garanție pentru obiectele electrocasnice, după ce perioada de garanție a expirat.

Electronice vechi

Cablurile, bateriile, tastaturile, boxele pe care nu le mai folosiți ar trebui, de asemenea, să dispară. Mulți oameni nu se îndură să le arunce, în speranța că le vor mai folosi, dar adevărul este că doar stau acolo și ocupă loc degeaba.

Lucrurile desperecheate

Șosetele fără pereche, vasele sau caserolele la care ați pierdut capacul, lenjeriile de pas descompletate etc – toate ar trebui să dispară și să facă loc lucrurilor noi, pe care chiar le folosiți.

Obiectele pe care trebuie să le arunci urgent din casă. Nu îţi aduc nimic bun, scapă de ele!
Obiectele pe care trebuie să le arunci urgent din casă. Nu îţi aduc nimic bun, scapă de ele!

Produsele care au expirat

La o curățenie mai amănunțită, veți găsi în toate locurile din casă lucruri care au depășit termenul de valabilitate. Ceaiurile și condimentele expirate din bucătărie, cosmeticele de orice fel din baie sau medicamentele și suplimentele alimentare din sertarul cu medicamente care au depășit termenul de valabilitate nu fac decât să ocupe locul inutil și să vă pună sănătatea în pericol.

Lucrurile copiilor

Mulți părinți au cutii întregi în care sunt adunate jucării, desene, creioane de colorat și plastilină care le aparțin copiilor. De multe ori, micuții nici nu le mai bagă în seama, așa că acele lucruri stau aruncate în diferite colțuri din casă și adună praf. Sortați-le temeinic, organizați-le pe categorii și aruncați ce nu mai este folositor.

 

Urmăriți Impact.ro și pe