Obiectele care nu ar trebui să lipsească din maşină. Sunt foarte utile în caz de accident

Iancu Andreea, Anca Lupescu 08.02.2022, 14:49
Obiectele care nu ar trebui să lipsească din maşină. Sunt foarte utile în caz de accident

Când vine vorba despre situațiile neașteptate atunci când ne aflăm la volan, în caz de accident, de exemplu, este indicat să fim prevăzători. Dincolo de conducerea preventivă recomandată indiferent de context, obiectele care nu trebuie să lipsească din mașină ar putea să îți salveze viața. Acestea sunt extrem de utile în numeroase cazuri.

Care sunt obiectele ce nu trebuie să lipsească din mașină

Puțini șoferi se gândesc atunci când se urcă la volan că sunt expuși la a fi implicați într-un accident atunci când părăsesc locul de parcare. Cu toate acestea, este important să ținem cont de această posibilitate și să ne folosim de instrumentele disponibile, care ne pot salva viața. Iar obiectele care nu trebuie să lipsească din mașină se numără printre ele.

Chiar dacă nimănui nu îi face plăcere să se gândească la situații tragice, șoferii ar trebui să fie responsabili și să se asigure că orice plecare la drum, fie chiar și unul scurt, să se desfășoare în condiții de siguranță. De aceea, pe lângă regulile simple precum purtarea centurii de siguranță, asigurarea copiilor în scaune destinate vârstei lor sau verificarea stării autovehiculului, sunt necesare și câteva accesorii simple dar extrem de utile.

Care sunt obiectele care nu ar trebui să lipsească din mașină
Accesoriul care nu ar trebui să lipsească din nicio mașină

Dispozitivele care îți pot salva viața

Unele dintre obiectele care pot fi vitale în cazul unui accident sunt un dispozitiv de tăiere a centurii de siguranță și un spărgător de geamuri. Chiar dacă noile vehicule sunt proiectate pentru a preveni accidentele și pentru a diminua efectele unui posibil impact, un dispozitiv de tăiere a centurii de siguranță poate să facă diferența dintre viață și moarte. Acesta permite eliberarea rapidă și simplă din centură, în cazul în care șoferul sau un pasager rămân blocați în mașină atunci când catarama centurii se blochează. Într-o situație limită, precum mașina în flăcări sau scufundându-se, desfacerea centurii nu ar trebui să pună piedici.

De cele mai multe ori, dispozitivul de tăiere a centurii și spărgătorul de geamuri sunt încorporate în același accesoriu. Astfel, dacă la un capăt se regăsește unealta pentru centuri, celălalt ajută la spargerea geamului, în caz de urgență. În plus, există modele mici care pot fi atârnate la chei, fiind astfel la îndemână atunci când este nevoie de utilizarea lor. De asemenea, prețurile lor sunt unele accesibile, variând între 25 – 60 de lei, ținând cont de model. Astfel de dispozitive sunt recomandate chiar de către pompieri, care susțin că toate mașinile ar trebui să dispună de un ciocan de siguranță. Evacuarea în caz de urgență este esențială.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...