Obiceiuri care te vor ajuta să faci economie uriașă la curent și la gaze iarna aceasta. Doar așa vei avea cele mai mici costuri

Stan Filon 08.09.2022, 15:34
Obiceiuri care te vor ajuta să faci economie uriașă la curent și la gaze iarna aceasta. Doar așa vei avea cele mai mici costuri

Toată lumea iubește o ceașcă bună de ceai, dar poate nu știi cât costă să faci una! Facturile la energie sunt în creștere și se așteaptă să ajungă la cifre record până anul viitor, iar gospodinele caută să-și reducă cheltuielile acum. Experții au început să compare scumpirile la energie cu criza cauzată la nivel mondial de pandemia de coronavirus. Dar dacă ești îngrijorat de modul în care prepararea unei căni zilnice ți-ar putea afecta facturile de energie, trebuie să-ți spunem că există modalități de a reduce costurile.

Obiceiuri care te vor ajuta să faci economie uriașă la curent și la gaze iarna aceasta

Gazul și energia electrică s-au scumpit peste tot în lume, iar prețurile se pare că vor crește și mai mult, la iarnă, așa că trebuie să știm cum să facem economie. Will Owen, expert în energie la site-ul de comparare a prețurilor uSwitch, a stabilit care este cea mai ieftină metodă de a face un ceai.

Expertul a făcut ceai folosind fierbătorul de cafea, dar și cuptorul cu microunde. Cea mai ieftină metodă de a face însă un ceai este fierberea apei pe aragaz. Și această metodă are însă un secret. Pentru a ne asigura că apa fierbe mai repede, trebuie să acoperit gura ibricului cu un capac.

Obiceiuri care te vor ajuta sa faci economie uriasa la curent si la gaze iarna aceasta
Obiceiuri care te vor ajuta sa faci economie uriasa la curent si la gaze iarna aceasta

Trucuri pentru un ceai cât mai ieftin

„Asigurați-vă că acoperiți tigăile când gătiți pe aragaz, deoarece cratițele neacoperite vor pierde căldură și vor pierde energie”, spune expertul respectiv.

Un alt secret pentru reducerea costurilor cu energia este să știm să folosim ochiul potrivit! Dacă vom folosi un ochi nepotrivit, căldura se va pierde și în acest fel banii noștri vor zbura pe fereastră. Așadar, trebuie să ne asigurăm că ochiul aragazului trebuie să fie aproximativ egal cu fundul ibricului în care fierbem apă.

Alte trucuri pentru economisirea energiei electrice și păstrarea unei facturi la un preț cât mai mic sunt următoarele, elângă cumpărarea de electrocasnice cu un consum redus de curent:

  • cumpărarea de becuri economice, care sunt eficiente energetic;
  • evitarea obiceiului de a lăsa becurile aprinse în camerele nefolosite;
  • electrocasnicele care nu sunt esențiale să fie scoase din priză la plecarea în concedii sau pe perioade mari de timp.
Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...