Obiceiul miraculos care întărește imunitatea copiilor. Medicul Mihai Craiu: „Există dovezi”

Badea Violeta 01.02.2023, 11:12
Obiceiul miraculos care întărește imunitatea copiilor. Medicul Mihai Craiu: „Există dovezi”

Când vine sezonul rece, este normal ca părinții să caute modalități de a-și proteja copiii de răceli, gripă și alte virusuri. În această perioadă a anului, infecțiile virale și bolile respiratorii sunt la ordinea zilei, mai ales la copiii mici. Totuși, există anumite recomandări care întăresc imunitatea micuților. Iată sfaturile medicului Mihai Craiu!

Cum putem stimula imunitatea copiilor? Medicul Mihai Craiu a spus clar

Dezvoltarea imunității începe încă de la naștere, laptele matern oferă nou-născuților nutrienții și anticorpii numiți imunoglobine, un fel de proteine care permit mamei să transmită imunitatea sa copilului.

Cu toate acestea, pe măsură ce micuții cresc, trebuie să luați în considerare și alți factori care să întărească imunitatea acestora. Și nu ne referim aici la produsele care apar în reclame și care promit minuni. În opinia, medicului pediatru, Mihai Craiu, aceste variante de a crește sistemul imunitar al copiilor are efect mai mult asupra părinților.

„Se întâmplă (n.r. creșterea imunității) că se liniștesc părinții, pentru că simt că și-au făcut datoria. În niciun fel de studiu clinic, în niciun climat, pe nicio durată de timp, nu s-a observat scăderea numărului de zile de spitalizare sau de boală acută la un copil care primește versus care nu primește.

Elementul-miraculos care face diferența este mișcarea în aer liber pentru copilul de grădiniță, care chiar trebuie să se miște, și dacă trebuie să dăm ceva, există dovezi numai pentru vitaminele C și D, și date cu sfatul medicului, nu haotic sau că ni se pare că ar avea copilul un fel de deficit”, a spus specialistul, potrivit DC Medical.

Citește și Dacă îți liniștești copiii cu un telefon sau tabletă, trebui să știi asta: care sunt riscurile!

Cum crestem imunitatea copiilor
Sfaturi pentru a creste imunitatea copiilor

Răcim din cauza curentului? Mitul demontat de expert

Unele persoane sunt de părere că unul dintre motivele pentru care răcim este „curentul”. Pe de altă parte, însă, experții susțin contrariul. Mihai Craiu a spus că este foarte important ca sălile de clase să fie aerisite.

„Ne îmbolnăvim de la virusuri, bacterii, paraziți, de la musafiri nedoriți în corpul nostru care intră prin căile aeriene. În cazul unei clase, care este cu ușile și ferestrele perfect închise, ca să nu ne tragă curentul, concentrația de particule mici care pot căra virusurile sau bacteriile pe care noi le scoate din căile aeriene, prin actul respirator normal, pe măsură ce avansăm în oră, după 10, 20, 50 de minute este din ce în ce mai mare.

Probabilitatea de a lua o doză infectantă, de orice fel de musafir nedorit, este cu atât mai mare cu cât durează mai multe ore de geam închis”, a declarat pediatul pentru aceeași sursă.

Citește și Când începe școala după vacanța de iarnă 2022-2023. Data la care copiii revin în bănci după sărbători!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...