VIDEO EXCLUSIV

Obiceiul la care Mihaela Buzărnescu nu renunță. Ce face încă de la 13 ani. „Pe mine m-a ajutat, voi continua până la finalul carierei, inclusiv și după”. VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 30.09.2022, 16:45
Obiceiul la care Mihaela Buzărnescu nu renunță. Ce face încă de la 13 ani. „Pe mine m-a ajutat, voi continua până la finalul carierei, inclusiv și după”. VIDEO EXCLUSIV

Mihaela Buzărnescu este una dintre tenismenele cu care România se mândrește. În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, sportiva ne-a vorbit despre performanță, sacrificii, investiții, accidentări și puterea de a reveni în forță. Consilierea psihologică face parte din rețeta de succes a Mihaelei Buzărnescu. „Pe mine m-a ajutat, voi continua până la finalul carierei, inclusiv și după”, ne-a mărturisit ea.

Tenismena merge la psiholog de la 13 ani

Ce sacrificii ai făcut de-a lungul timpului pentru a face sport de performanță?

A trebuit să mă țin de un program strict, foarte multe ore de antrenamente, recuperare. Atât adolescența a fost sacrificată, cât și copilăria, fiindcă am început de la o vârstă fragedă. Când am început tenisul, aveam 3 ani și jumătate, tatăl meu m-a îndrumat și îi mulțumesc pentru tot ce am realizat până acum. Fără toate aceste sacrificii, nu aș fi ajuns aici. Un sportiv de performanță trebuie să își impună anumite limite și nu poate să-și bată joc de program.

Cred că trebuie să ai un psihic foarte bun ca să reușești să te concentrezi la competiții. Cum ai reușit să fii zen?

Cu greu, nu e ușor! Și noi avem momente în care clacăm, am avut și niște accidentări, când mă gândeam că voi renunța la acest sport. Într-adevăr faptul că sunt puternică fiindcă am trecut prin multe lucruri neplăcute din cauza operațiilor, am luat-o de la zero mereu și am reușit. Asta a apreciat toată lumea că  am reușit pornind de la zero de atâtea ori să mă ridic, când alții ar fi renunțat și cred că e un avantaj. Mă bucur că am fost în acea zonă.

Ai apelat la consiliere psihologică ca să reușești să te mobilizezi? Și după o accidentare e greu să revii la cea mai bună condiție.

Cu siguranță. De la 13 ani lucrez cu Monica Stănescu, care mi-a fost întotdeauna psiholoagă, mai ales și pe partea aceasta sportivă.  Eu sunt convinsă că în orice sport ai nevoie de un psiholog sau de un mental coach, fiindcă te ajută foarte mult. Și pe mine m-a ajutat, voi continua până la finalul carierei, inclusiv și după.

Pe plan sentimental cum ești? Ai trecut printr-o decepție.

Sunt foarte bine, mă bucur că sunt sănătoasă și că pot să-mi văd de carieră. E cel mai important lucru pentru mine în momentul actual, iar pe plan sentimental sunt foarte bine și asta e cel mai important. Acum sunt bine. E un subiect personal și nu aș vrea să îl dezvolt.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Suntem la o lansare de bijuterii, văd că și tu porți multe bijuterii, ai un talisman de care nu te desparți când mergi la competiții sau așa în viața de zi cu zi?

Îmi place foarte mult această colecție, care este inspirată din anii ’80 din New York, chiar mi-a plăcut ideea aceasta. Într-adevăr port bijuterii și un talisman pe care îl iau mereu cu mine este de la părinții mei, un cadou oferit în urmă cu 2 ani. Este un lănțișor și îl iau mereu cu mine, chiar dacă îl mai schimb, dar îl țin mereu cu mine ca să îmi poarte noroc.

Mihaela Buzărnescu
Mihaela Buzărnescu

De-a lungul timpului, în ce ai investit banii pe care i-ai câștigat din tenis?

Cu siguranță că au fost. Ca și toți sportivii se impart investițiile în imobiliare și în cryptho și în alte investiții de la bancă, și în alte țări, deci sunt variate investițiile și sperăm să fie ok și după terminarea tenisului cu ele.

De la ce vârstă ești independentă financiar?

De la 16 ani, când am și câștigat primii bani din concursuri, dar mereu părinții mi-au fost alături, adică la noi e totul în familie, chiar dacă am avut prilejul și norocul să practic acest sport și să am rezultate.

Îți mai amintești ce ți-ai cumpărat din primii tăi bani?

Cred că mi-am luat o cameră de filmat, eram în America.

Te-a tentat vreodată să rămâi în America?

Niciodată nu am spus „nu” la vreo oportunitate de a pleca în altă țară, doar că momentan sunt bine aici în România, unde mă antrenez și dacă ar fi o altă opțiune din alte puncte de vedere, poate aș pleca. M-am gândit și la America în trecut, aș putea și acum să aplic și să primesc green card-ul fără probleme, doar că sincer, mă simt în România foarte bine, avem o țară minunată, oamenii sunt diferiți. Ca în România de fapt nu te distrezi așa de bine în alte țări și din acest motiv sincer chiar avem o țară superbă.

Video: Daniel Bălan

Urmăriți Impact.ro și pe