Oamenii de știință dau un avertisment cumplit. Când și de ce pământul va fi distrus de Soare

Nicu Stan, Mirabela Năstase 23.07.2021, 13:00
Oamenii de știință dau un avertisment cumplit. Când și de ce pământul va fi distrus de Soare

Oamenii de știință dau un avertisment cumplit. Când și de ce pământul va fi distrus de Soare. O teorie a oamenilor de știință arată că vinovat de dispariția omului de pe Terra ar urma să fie fi cauzată chiar de Soare. Toate amănuntele care a speriat omenirea, în articolul de mai jos.

Teorie șoc. Soarele ar urma să cauzeze distrugerea Pământului

Oamenii de știință au făcut un avertisment cumplit. Pământul va fi distrus de Soare. Cercetătorii cred că, într-un final, Soarele va ucide viața pe Pământ.

Explicația ar fi aceea că vântul solar va deveni din ce în ce mai puternic, iar scutul magnetic al Pământului va ceda, scrie Inverse.com.

Pamantul ar urma sa fie distrus de Soare
Pamantul ar urma sa fie distrus de Soare

Când ar urma să fie distrusă planeta noastră

De asemenea, într-un studiu publicat pe data de 21 iulie în revista Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, o echipă de astronomi a calculat modul în care va evolua intensitatea vântului solar în următorii 5 miliarde de ani, atunci când steaua noastră își va epuiza combustibilul, adică hidrogenul, și va deveni un gigant roșu.

În plus, vântul solar va deveni atât de puternic, încât va eroda scutul magnetic al Pământului, susțin oameni de știință. Astfel, o mare parte din atmosfera planetei se va destrăma, iar Terra va rămâne fără protecție în fața radiațiilor stelare.

Vântul solar a erodat atmosfera marțiană

”Știm că vântul solar din trecut a erodat atmosfera marțiană, care, spre deosebire de Pământ, nu are o magnetosferă pe scară largă. Ceea ce nu ne așteptăm să găsim este că vântul solar din viitor ar putea fi la fel de dăunător, chiar și pentru planetele care sunt protejate acum de un câmp magnetic”, a spus Aline Vidotto, astrofizician la Trinity Collge din Dublin, Irlanda și co-autor al studiului.

Vântul solar al Soarelui se va intensifica și în densitate, precum și în viteză. De asemenea, în acest timp, pentru ca o planetă să-și mențină magnetosfera, ar trebui să aibă un câmp magnetic de minim 100 de ori mai puternic decât are Jupiter.

Pământul ar putea să supraviețuiască

Concluzia oamenilor de știință este că Soarele va deveni o pitică albă, după faza de gigantică roșie, în timp ce atmosfera tuturor planetelor va fi distrusă. Cu toate astea există posibilitatea ca viața să reapară din nou, cred cercetătorii.

Dacă Pământul ar reuși să supraviețuiască transformării violente a Soarelui într-un gigant roșu, planeta noastră își va continua mișcarea într-un sistem solar, însă foarte diferit de cel din prezent.

Urmăriți Impact.ro și pe