O tenismenă lămurește cât de bine vorbește, de fapt, Emma Răducanu limba română. ”Doar atât mi-a zis”

Andrei Cezar 13.10.2021, 10:00
O tenismenă lămurește cât de bine vorbește, de fapt, Emma Răducanu limba română. ”Doar atât mi-a zis”

Emma Răducanu este nu doar o sportivă cu o ascensiune fulminantă în tenis, câștigând primul ei Grand Slam, US Open, la doar 18 ani, ci și o tânără extrem de carismatică. Ea a intrat definitv în inimile românilor după ce a transmis un mesaj în limba română prin care și-a anunțat participarea la Transylvania Open de la Cluj-Napoca, care va avea loc în perioada 25-31 octombrie. Gabriela Ruse așteaptă cu nerăbdare ca sportiva britanică să vină să joace primul ei turneul în țara noastră. Colega de ”dublu” a Simonei Halep la Indain Wells a spus despre Emma că ”nu știe limba română”.

Gabriela Ruse o dă de gol pe Emma Răducanu. ”Nu știe limba română”

Cu atât mai mult efortul de a transmite un mesaj într-o limbă pe care Emma Răducanu nu o cunoaște este de apreciat. Sportiva de 18 ani, care are tată român și mamă chinezoaică, va fi prezentă la finalula cestei luni la Transylvania Open, competiție la care vor lua parte și alte nume importante din prima parte a clasamentului mondial. Printre acestea se numără Simona Halep – principala favorită la câștigarea turneului, Elise Mertens (Belgia), Anett Kontaveit (Estonia) și Paula Badosa (Spania).

Salut! Mă bucur că am ocazia să joc în Transylvania Open! Tatăl meu este român și am experiențe frumoase în țară. Abia aștept să ne vedem! Pa!”, a fost mesajul pe care Emma l-a transmis fanilor români, prin intermediul organizatorilor Transylvania Open.

Gabriela Ruse, cea care a jucat în proba de dublu alături de Simona Halep la Indian Wells, fiind eliminate în optimi de perechea cehă Marie Bouzkova – Lucie Hradeck, a mărturisit că, de fapt, Emma Răducanu nu vorbește deloc românește.

În deșertul californian, Gabriela Ruse și Emma Răducanu s-au antrenat împreună. Sportiva de 23 de ani din România a declarat că este nerăbdătoare să o reîntâlnească pe Emma la turneul de la Cluj-Napoca.

O tenismena lamureste cat de bine vorbeste, de fapt, Emma Raducanu limba romana. ”Doar atat mi-a zis”
O tenismena lamureste cat de bine vorbeste, de fapt, Emma Raducanu limba romana. ”Doar atat mi-a zis”

”Îi fac cinste cu ciorbă și sarmale”

Emma este prietena mea, mă înţeleg foarte bine cu ea. O singură dată mi-a zis ‘mulţumesc’ în română, dar nu ştie limba română”, a precizat bucureşteanca de 23 de ani.

Îi fac cinste şi o învăţ româneşte. Cu ciorbă și sarmale, dar nu cred că va încerca sarmalele, în timpul turneului nu cred că e cea mai bună idee de a mânca”, a spus Ruse pentru AS.ro.

Gabriela Ruse a spus că își dorește să continue să evolueze alături de Simona Halep și să câștige împreună cât mai multe turenee.

Avem o relaţie foarte bună în afara terenului şi asta este foarte important. Suntem nişte jucătoare extraordinare şi e normal să ne înţelegem atât de bine. Îmi doresc să joc din ce în ce mai mult cu Simona şi, de ce nu, să câştigăm turnee cât mai curând”, a declarat Gabriela Ruse.

Urmăriți Impact.ro și pe