O ţară din Europa introduce carantină obligatorie pentru cazurile de variola maimuţei

Mihnea Tălău 22.05.2022, 17:20
O ţară din Europa introduce carantină obligatorie pentru cazurile de variola maimuţei

Belgia a devenit prima țară care a introdus o carantină obligatorie de 21 de zile pentru variola maimuței, în condițiile în care 14 țări au confirmat focare ale acestei boli virale, iar medicii avertizează asupra unei „creșteri semnificative” a cazurilor din Marea Britanie.

Autoizolare timp de trei săptămâni

Cei care se infectează cu virusul vor trebui să se autoizoleze timp de trei săptămâni, au anunțat autoritățile sanitare belgiene, după ce au fost înregistrate trei cazuri în această țară, scrie Daily Mail.

Infecțiile, dintre care prima a fost înregistrată vineri, sunt toate legate de un festival din orașul portuar Anvers.

Aceasta vine în contextul în care medicii au avertizat că Marea Britanie se confruntă cu o creștere „semnificativă” a numărului de infecții, iar răspunsul guvernului este „critic” pentru a limita răspândirea acestora.

Președintele Asociației britanice pentru sănătate sexuală și HIV, Claire Dewsnap, a declarat, de asemenea, că epidemia ar putea avea un „impact masiv” asupra accesului la serviciile de sănătate sexuală din Marea Britanie.

Acest lucru vine în contextul în care Susan Hopkins, consilier medical șef al Agenției britanice de securitate sanitară, a avertizat astăzi că variola maimuței se răspândește în Marea Britanie prin transmitere comunitară, fiind detectate zilnic mai multe cazuri.

Unui barbat din Austria i-a fost amputat piciorul gresit

ONU anunță că se înmulțesc cazurile de variola maimuței

Sâmbătă alți 11 britanici au fost testați pozitiv pentru acest virus, ajungând la un total de 20. Printre aceste cazuri se numără un copil britanic aflat în prezent în stare critică la un spital din Londra, în timp ce alte 100 de infecții au fost înregistrate în Europa.

Portugalia are 14 cazuri confirmate și 20 de cazuri suspecte de infecție. Iar peste Atlantic, în Canada există două cazuri confirmate și 20 de cazuri suspecte.

Există, de asemenea, cazuri în Italia, Suedia, Belgia, Germania, Olanda, Franța, Israel, Elveția și Australia.

Începând de sâmbătă, 92 de cazuri confirmate și 28 de cazuri suspecte de variolă au fost raportate din 12 state membre care nu sunt endemice pentru acest virus, a declarat agenția ONU, adăugând că va oferi în zilele următoare orientări și recomandări suplimentare pentru țări cu privire la modul de atenuare a răspândirii variolei maimuțelor.

Nimeni nu a murit din cauza acestei boli virale până în prezent.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...