O tânără de 24 de ani a rămas cheală în doar câteva săptămâni: „A început din senin”

Ioana Bucur 03.06.2021, 00:13

Avea 24 de ani și se pregătea pentru momentul la care visa de când era copilă: nunta. În luna aprilie, basmul s-a transformat într-un coșmar. În doar câteva săptămâni, și-a pierdut 90% din podoaba capilară. Tânăra a mărturisit că este și acum traumatizată de ceea ce i s-a întâmplat. Din nefericire, a fost doar începutul unu șir lung de probleme.

O tânără de 24 de ani a rămas cheală în doar câteva săptămâni

Sophie Hitchen avea 24 de ani și se pregătea să devină mireasă, moment la care visa de când era copil. În luna aprilie, tânăra din Suffolk, Marea Britanie, a observat că părul a început să îi cadă, din senin: „Scoteam pumni întregi de fire, în fiecare zi”, a povestit ea. În doar câteva săptămâni, își pierduse aproape 90% din podoaba capilară. Ultimele șuvițe rămase le-a ras chiar ea, cu un aparat de tuns.

Acum, problemele cauzate de alopecia ce i s-a declanșat brusc continuă. Sophie a dezvăluit, pentru Daily Star, că a rămas și fără sprâncene. Dar nu s-a lăsat descurajată. Curajoasă, a decis să își folosească experiența și să o transforme într-o lecție de viață pentru toate femeile care se confruntă cu aceeași boală.

„Să treci prin așa ceva este, cu siguranță, traumatizant. Te simți singur, am avut instinctul de a mă ascunde de oameni. Dar nu asta este soluția. Prin platformele de social media am reușit că cunosc și alte femei în situația mea. Ele m-au ajutat să trec cu bine peste tot coșmarul ăsta.

Simt că e rândul meu să ajut. Nu vreau ca fetele care trec prin asta să creadă că sunt singure pe lume, că nu au niciun sprijin. Am primit multe mesaje, în ultimele săptămâni, de la tinere și părinți care mi-au mulțumit pentru campania pe care am pornit-o în mediul online. Se știu prea puține lucruri despre alopecie și despre factorii ce o declanșează. Vreau ca oamenii să știe despre existența acestei afecțiuni”, a spus Sophie Hitchen.

O tânără de 24 de ani a rămas cheală în doar câteva săptămâni
Sophie Hitchen și logodnicul ei

„A început din senin”

Sophie a povestit că primele semne că ceva era în neregulă au apărut la începutul lunii aprilie.

„A început din senin. Mi-am dat seama că îmi cădea din ce în ce mai mult păr de fiecare dată când mă spălam sau îl periam”, a explicat ea.

În cele din urmă, a cerut sfatul unui medic. După ce analizele de sânge au arătat valori normale, a fost trimisă acasă, fără diagnostic, fără tratament. O săptămână mai târziu, logodnicul ei a observat prima porțiune de scalp ce rămăsese complet cheală. S-a întors la același medic, care i-a recomandat o cremă folosită în tratarea eczemelor. Nu a avut niciun rezultat. Abia la finalul lunii mai a ajuns la un specialist. Diagnosticul i-a spulberat orice speranță: alopecie.

„Au urmat trei săptămâni cumplite. Nu aveam niciun control asupra situației, îmi era groază să deschid ochii dimineața”, a mai povestit Sophie.

A decis să nu se ascundă și să își transforme suferința într-o lecție de viață. Sophie vrea să folosească platformele de social media pentru a-și face cunoscută povestea. Cei curioși o pot urmări pe Instagram – @sophiehitchen.

Urmăriți Impact.ro și pe