O româncă, găsită cu 42 de kilograme de carne în valiză pe aeroport la Cluj. Unde voia femeia să plece cu ele

Cristian Cojocaru 01.05.2021, 17:30
O româncă, găsită cu 42 de kilograme de carne în valiză pe aeroport la Cluj. Unde voia femeia să plece cu ele

Sărbătorile îi fac pe unii oameni să recurgă la soluții ingenioase pentru a le duce celor dragi de peste hotare o frântură din bucatele tradiționale. Astfel, o femeie a fost oprită la aeroport pentru că avea 42 de kilograme de carne în valiză.

Femeia avea 42 de kilograme de carne în valiză

Românca se îmbarca pe aeroportul din Cluj, iar destinația sa era Italia. Aceasta a fost surprinsă de către controlorii de pe aeroport cu o impresionantă cantitate de carne în bagajul său de cală. Doamna Violeta este din Harghita și locuiește în Italia, alături de familie, de peste 20 de ani.

Aceasta a venit pentru câteva zile în România, iar vineri se pregătea să plece înapoi în Italia. Femeia s-a gândi să le ducă celor dragi aflați în Bergamo, câteva dintre bucatele tradiționalte, astfel că la îmbarcarea sa, bagajul cântărea cu 12 kilograme mai mult, față de limita admisă de 30 de kilograme.

Controlorii de pe aeroport au găsit în bagajul femeii miel tranșat, drob, slănine, carne de porc, fasole și cârnați. Din nefericire pentru doamna Violeta, a trebuit să renunțe la o parte dintre aceste produse. Femeia nu este singura în această situație, după ce, alți călători din aceeași cursă au avut în bagaje la rândul lor, carne de miel sau preparate pentru masa de Paște.

Nici unul însă, nu a depășit greutatea acceptată de către companii. Legislația în vigoare arată că pot fi transportate produse de origine animală, însă în cantități reduse. Totodată, acestea trebuie să fie corect ambalate, iar obligația constă în faptul că produsele trebuie să se afle în bagajul de cală, arată Dejeanul.ro

Romanii aveau aproape un porc intreg in bagaje
Romanii aveau aproape un porc intreg in bagaje

Români găsiți cu porcul în bagaj

Cazul femeii nu este singurul, anterior, fiind întâlnit unul similar. Pe același aeroport din Cluj, în preajma sărbătorilor de iarnă, o familie din Cluj a plecat cu porcul în bagaj la propriu. Aceștia doreau să ajungă în Spania, la copiii care locuiesc acolo, pentru a putea simți gustul sărbătorilor inclusiv în bucate.

Angajații aeroportului au rămas uimiți când au observat că valizele acestora erau pline cu caltaboș, cârnați și șuncă. Cele două bagaje cântăreau aproximativ 70 de kilograme, cu mult peste limita admisă, astfel că românii au fost nevoiți să renunțe de asemenea la produsele din carne.

“Pune înapoi un pic, un cârnat. E bine acum. Cârnaţi, slănină, caltaboşi, jumări, untură. Am tăiat porcul, am acolo doi copii şi trei nepoţi. Stau vara la ţară la 76 de ani muncesc să pot să le dau şi lor. Astea toate îs eco”, spuneau oamenii atunci.

Astfel de situații sunt des întâlnite atât în preajma sărbătorilor pascale cât și în preajma celor de iarnă, din bagaje nefiind lipsite zacusa și slănina. Majoritatea companiilor aeriene recomandă ca preparatele tradiționale precum și băuturile spirtoase să fie adăugate în bagajele de cală, și nu în cele de mână.

Urmăriți Impact.ro și pe