O româncă de 80 de ani, păcălită cu 40.000 de euro. Fusese mințită că va ajunge fotomodel la Paris

Ioana Bucur 04.02.2022, 10:52
O româncă de 80 de ani, păcălită cu 40.000 de euro. Fusese mințită că va ajunge fotomodel la Paris

Escrocii găsesc noi și noi metode de a face bani pe seama victimelor lor. O româncă în vârstă de 80 de ani a fost păcălită cu nici mai mult nici mai puțin de 40.000 de euro, o sumă fabuloasă pentru un pensionar. Femeia a povestit pas cu pas ce s-a întâmplat. Banii i-a plătit fără să își pună prea multe semne de întrebare, sperând că astfel își va îndeplini un vis la care nici nu îndrăznie vreodată să se gândească: că va ajunge fotomodel la Paris.

„Metoda fotomodelul” – O femeie în vârstă de 80 de ani a pierdut 40.000 de euro

Este aproape imposibil pentru polițiști să țină pasul cu toate metodele prin care escrocii reușesc să obțină bani de la victimele lor. Un caz recent a ajuns la urechile oamenilor legii. O româncă în vârstă de 80 de ani a pierdut 40.000 de euro, păcălită că avea să trăiască experiența vieții sale.

Victima a povestit că a fost abordată în zona Piața Româna din București de o femeie pe care nu o cunoștea și care i-a spus că arată foarte bine și că a întrebat-o dacă ar fi interesată să facă figurație în câteva reclame pentru produse cosmetice. Odată stârnit interesul victimei, i-a propus apoi să vină cu ea într-un studio foto din apropiere pentru a o scurtă ședință foto, de probă.

Inițial nu s-a vorbit nimic despre nicio sumă de bani pe care bătrâna ar fi trebuit să o plătească. Ținea legătura cu o femeie de la „agenție” căreia a ajuns să îi dezvăluie că avea 40.000 de euro, în urma unei expropieri în Constanța. Din acel moment, femeii de 80 de ani i s-au cerut diferite sume de bani.

„O dată 16.000 de lei, altă dată 27.000 de mii, 50, pe urmă se axase pe 16.000 mii. În decembrie i-am dat 16.000 de lei și în ianuarie mi-a cerut încă 16.000 de lei și zicea că sunt contractele și hainele care ți s-au dat și cutare și eu atunci am zis: Băi, asta e escroacă, nu-i mai da. În fotografii sunt rochii lucrate în casă”, a spus victima escrocheriei, potrivit Știrile TVR.

O româncă de 80 de ani, păcălită cu 40.000 de euro. Fusese mințită că va ajunge fotomodel la Paris

„Chiar le-am zis vecinilor că s-ar putea să plec la Paris sau Dubai…”

Dându-și seama că era păcălită, a cerut ajutorul oamenilor legii, adresându-se celor de la Poliția Sector 1. La scurt timp după, ofițerii Serviciului de investigare a fraudelor economice au început investigația, iar femeia de la „agenție” a fost identificată.

„Au strâns mai multe informații și a fost realizat un flagrant în care persoana a fost identificată exact în momentul în care primea suma de 14.900 de lei în contul serviciilor de care ar fi urmat să beneficieze persoana vătămată”.  a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Pentru a se putea recupera prejudiciul creat, s-a pus sechestru pe apartamentul persoanei bănuite.

Acum, bătrâna își amintește promisiunile ce au făcut-o să dea unui străin sume uriașe de bani. Credea că va ajunge în Paris și în Dubai.

„La început am zis că poate e o treabă că lumea. Zic, uite, văd Parisul. Și chiar le-am zis vecinilor că s-ar putea să plec la Paris sau Dubai și cu treaba asta noi tot timpul am râs”, a spus femeia păcălită.

Convinși că femeia în vârstă de 80 de ani nu este singura victimă, polițiștii au făcut un apel , rugându-i pe toți cei care cred că au fost escrocați în același mod să facă plângere. n prezent, suspecta în dosar este cercetată sub control judiciar impus pentru 60 de zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...