O româncă a fost închisă pe nedrept în Italia. Urmează să primească o despăgubire uriașă pentru cele două săptămâni de închisoare

Stan Filon 18.12.2020, 15:47
O româncă a fost închisă pe nedrept în Italia. Urmează să primească o despăgubire uriașă pentru cele două săptămâni de închisoare

Româncă fost închisă pe nedrept în Italia O româncă a trecut prin momente de groază, după ce a fost reținută pe nedrept, în Italia. Povestea femeii însă a avut un final fericit, deoarece i s-a făcut dreptate, într-un final, iar acum urmează să primească daune materiale consistente.

Româncă închisă pe nedrept în Italia

Povestea nefericită a Feliciei S. a început în urmă cu 7 ani, când aceasta a fost săltată de procurori, fiind acuzată că ar conduce o agenție ilegală de plasare a forței de muncă, împreună cu concubinul său italian. S-a ajuns aici după ce o altă româncă a depus o plângere penală împotriva angajatorului său, pe care l-a acuzat de hărțuire sexuală.

La proces, a ieșit la iveală faptul că aceasta ar fi fost adusă în Italia de Felicia S prin agenția acesteia de recrutare a forței de muncă. Oamenii legii au început săpăturile și au căutat firma respectivă, dar aceasta nu ar fi existat, așa că au început cercetrea Feliciei.

Romanca inchisa pe nedrept in Italia
Romanca inchisa pe nedrept in Italia

Acuzată că avea o agenție ilegală de plasare a forței de muncă

Mai mult decât atât, procurorii au descoperit mai multe așa-zise victime ale româncei. Din cele spuse de procurori, Felicia S și concubinul său italian căutau femei în România pentru a le aduce în Italia, unde le angajau ca îngrijitoare de bătrâni.

Ulterior, oamenii legii au deschis pe numele ei un dosar penal, în care au arătat că românca a exploatat mai multe conaţionale venite la muncă în Italia, cărora le găsea diferite slujbe, în mare parte, ca badante. Acestea erau așteptate în Italia de angajați ale agenției româncei.

Întreaga călătorie ar fi fost organizată de româncă şi de concubinul ei, reţinând, în schimb, o parte din salariul lunar al recruţilor, drept taxă pentru mediere. Procurorii au cerut câte 6 ani şi jumătate de închisoare pentru ambii parteneri.

La proces, avocatul celor doi a demonstrat că româncele care soseau în Italia erau cele care căutau un loc de muncă. Ba mai mult, badantele care au depus mărturie s-au contrazis în declaraţii.

A fost suficient pentru judecători pentru a decide că Felicia S., cât şi partenerul săude viață sunt nevinovaţi, pe motiv că faptele de care au fost acuzaţi nu există. De asemenea, judecătorii au decis că statul italian trebuie să-i plătească femeii suma de 6.300 de euro drept despăgubire pentru cele două săptămâni petrecute în închisoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...