O româncă a cucerit Instagramul. E aproape la fel de populară ca Messi

Stan Filon 30.09.2020, 10:01
O româncă a cucerit Instagramul. E aproape la fel de populară ca Messi

O româncă se află printre cei mai urmăriți sportivi de pe Instagram. Jucătoarea de tenis născută în Canada din părinți români Bianca Andreescu are o compannie foarte selectă în acest top, precum fotbaliștii Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.

Bianca Andreescu a cucerit Instagramul. Are o companie selectă, formată din Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

Bianca Vanessa Andreescu, în vârstă de 20 de ani, este o jucătoare de tenis canadiană de origine română, ambii ei părinți fiind din România. Cea mai bună poziție atinsă în clasamentul WTA a fost locul 5, pe care l-a obținut pe data de 9 septembrie 2019.

Tot pe locul 5 se află și în topul celor mai urmăriți spotivi pe rețeaua de socializare Instagram, potrivit unui studiu realizat de societatea Nielsen Sports, informează EFE.

Bianca Andreescu a cucerit Instagramul. Are o companie selecta, formata din Lionel Messi si Cristiano Ronaldo
Bianca Andreescu a cucerit Instagramul. Are o companie selecta, formata din Lionel Messi si Cristiano Ronaldo

Lionel Messi, cotat cu 115 puncte, iar Bianca Andreescu are 107 puncte în studiul Nielsen Sports

În cadrul studiului au fost analizați 6.000 de sportivi din cadrul a 21 de discipline diferite. Jucătorul Lionel Messi, de la FC Barcelona, se află în fruntea acestei liste, care măsoară atât numărul de followers de pe Instagram în cazul fiecărui sportiv, cât și relevanța celor rezidenți (afinitate geografică, de gen sau subiect), conversația generată de actualizările lor și rentabilitatea economică adusă sponsorilor, scrie Agerpres.

Fotbalistul argentinian Lionel Messi este sportivul cel mai rentabil pentru mărcile comerciale pe rețeaua de socializare Instagram, devansându-i pe rivalul său portughez Cristiano Ronaldo și pe baschetbalistul american LeBron James, conform unui

Concret, Messi are 167 milioane de urmăritori pe Instagram, în creștere cu 27% în ultimul an, cu 37% dintre postări sponsorizate. Argentinianul conduce în acest clasament cu un total de 115 puncte, conform criteriilor elaborate de creatorii studiului, care analizează amplitudinea, relevanța, rezonanța și randamentul economic. Cristiano Ronaldo, atacantul lui Juventus Torino, ocupă locul secund, cu 113 puncte, urmat de baschetbalistul LeBron James, starul NBA și al echipei Los Angeles Lakers, cu 110 puncte. Cei trei sunt urmați de vedeta cricketului indian Virat Kohli (109 puncte), jucătoarea canadiană de tenis Bianca Andreescu (107 puncte) și fotbalistul brazilian Neymar (107 puncte).

Ce titluri a câștigat jucătoarea de tenis Bianca Andreescu

Dar cine este mai exact Bianca Andreescu? Ei bine, tânăra născută în Canada a câștigat pe 17 martie 2019 titlul la Indian Wells Masters, fiind prima jucătoare posesoare a unui wild card care se impune la acest turneu. Pe 11 august 2019 a devenit prima canadiancă ce a câștigat Canadian Open, la 50 de ani distanță de titlul obținut de Faye Urban (în 1969).

Pe 8 septembrie 2019 a câștigat US Open fiind prima jucătoare din Canada care câștigă un turneu de Grand Slam. Pe 1 februarie 2016, la junioare, s-a situat pe locul al treilea în clasamentul combinat realizat de Federația Internațională de Tenis (ITF), iar în anul 2017 Andreescu a câștigat titlurile de dublu ale turneelor de junioare Australian Open și Roland Garros alături de Carson Branstine.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...