O primărie din țară a făcut o economie de 1,5 milioane de lei la gaze și curent în plină criză a majorării prețurilor. Primarul este un fost jurnalist

Elena Avramescu 19.01.2022, 13:42
O primărie din țară a făcut o economie de 1,5 milioane de lei la gaze și curent în plină criză a majorării prețurilor. Primarul este un fost jurnalist

Din nefericire, creşterile extrem de mari ale preţurilor la gaze şi electricitate au creat mari probleme multor instituţii de stat atunci când s-au trezit cu facturile uriaşe. O primărie din România a reuşit în mod paradoxal să economisească aproape un milion şi jumătate de lei la gaze şi curent.

O primărie din țară a făcut o economie de 1,5 milioane de lei la gaze și curent

Astfel că la începutul mandatului său de primar la Câmpulung Muscel, Elena Lasconi a găsit o dezordine cumplită în ceea ce priveşte facturile la electricitate şi gaze din Primărie şi unităţile subordonate.

„Pentru câmpulungeni am economisit aproape un milion și jumătate de lei. Cum? La începutul mandatului am găsit o dezordine generală în ceea ce privește facturile la electricitate și gaze din Primărie și unitățile subordonate. Plăteam tarife diferite, unele chiar mai mari decât preţul pieţei.

Ce am făcut? Am negociat pe bursa de mărfuri tarifele pentru toate acestea. Rezultatul: de la 185 lei/KWh la gaze cât se plătea, am negociat la 98 lei/KWh. La energie, de la 325 lei/KWh la 231 lei/KWh. Am economisit aproape un milion şi jumătate de lei, cam doi kilometri de drum asfaltat”, a spus Elena Lasconi, pe pagina sa de Facebook.

Ce salariu avea Elena Lasconi la Pro TV
Elena Lasconi

În plus, toate contractele sunt valabile până la 1 martie. Iar Primăria Câmpulung Muscel se pregăteşte de o nouă negociere pe bursa de mărfuri.

„Ce am făcut? Am negociat pe bursa de mărfuri tarifele pentru toate acestea. Rezultatul: de la 185 lei/MWh la gaze cât se plătea am negociat la 98 lei/MWh. La energie de la 325 lei/MWh la 231 lei/MWh. Am economisit aproape un milion și jumătate de lei, cam doi kilometri de drum asfaltat.

Contractele sunt valabile până la 1 Martie. Acum ne pregătim de o nouă negociere pe bursa de mărfuri pentru că, pur și simplu, AȘA SE FACE, dacă ești responsabil de banii publici. Adică, de taxele și impozitele fiecăruia dintre voi.

Important: o astfel de negociere nu a avut loc niciodată în Câmpulung. Sunt singurul primar care a avut această inițiativă. Mă mândresc cu această premieră, dar și mai tare cu banii economisiți”, a mai spus Elena Lasconi.

Elena Lasconi, primărița din Câmpulung Muscel, a mai mărturisit că i s-au pus multe bețe în roate ca să nu poată realiza această negociere, facându-se astfel reclamații peste reclamații, la Curtea de Conturi, DNA, încă acum este foarte liniștită deoarece tot ceea ce face este perfect legal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...